Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang
Prosze o pieszczace uszy pochwaly i druzgocace slowa krytyki! Wiem ze mamy juz 10 dzien pazdziernika i konkurs sie wzial i zamknal, ale coz ;P
http://i21.photobucket.com/albums/b2...o_lux_done.jpg
(konkurs sie skonczyl i momentalnie pustki w temacie 'prace' xP choc moze to kwestia godziny...)
|
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy

. Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce

. Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki

) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic'

(-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to jest Utevo Lux, ale art wzbudzil we mnie takie zainteresowanie ze szukalam az znalazlam

Powalilo mnie! Smialam sie niemal tak, jak po wymysleniu tej (nie oklamujmy sie, durnej) piosenki ktora mam w podpisie!
Jejku! Gratuluje pomysłu i życze powodzenia w konkursie!
Wasza podziwiająca (i wzbudzajaca podziw ;p)
-De.