Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2005, 23:43   #739
gorthang
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
wiec tak teraz ja wydam swoja opinie bądź co bądź mushe uwazac (bo w koncu obiecalem ) hmm....pracka dobra, przyuwaz jedno jeden OGROMNY SHCZEGOL nie dalas cienia pod chlopakiem a to DUZY MINUS (musialem sie czegos uczepic, bo bym nie byl soba) chodzi o to ze jezeli on pushcza utevo lux to nie wazne czy dzien pogodny czy pochmurny ale zawshe bedzie jego cien na trawie a w tej pozie moglas cien wyeksponowac takze obrazek bylby bardziej pelny, ogolnie brakuje mi naturalnej scenerii i troche barwy za malo nasycone (i pani ma piersi ciut za duze) , a jezeli chodzi o plusy to mushe przyznac ze cienie na ubraniach mi sie podobaja i ogolnie swiatlo na nogach kobiety, faktura drzewa ciekawie wyglada. Cóżja jestem chyba stworzony do krytyki chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną
Lol O_o faktycznie... duza pomylka z tym cieniem... i kolorki tez tak nie do konca zrobione.. w sumie to chwila w szopie, ale praca byla tak na szybko robiona ^^; tu konkurs a tu szkola- trudno to pogodzic...

"chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną "? Nie pojmuje chyba o co chodzi z ta pracka tworzona =P Ogolnie pracka jest spora tylko zmniejszona zostala, bo do 250kb na photobucket obrazek moze miec ^^' =>lenistwo xP

A co do piersi to bywaja rozne rozmiary xP Chodza po swiecie i naturalne szczuple "e-cups" jakby poszukac =P (ale tego cienia to sobie nie wybacze >o<)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dementia
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy . Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce . Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki ) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic' (-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła.
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)

A ogolnie to dziekuje za komentarze i obiecuje poprawe ;P

<edit> Ta praca mi sie podobala od poczatku http://www.members.lycos.co.uk/lukasz0004/ice-sword.jpg nie jest to przypadkiem wizualizacja z windows media pleyera?

Ostatnio edytowany przez gorthang - 10-10-2005 o 23:58.
gorthang jest offline