Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2005, 01:40   #742
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang
Tu mi sie mniej dostalo ^o^ (dziekuje za wyrozumialosc u_u) Heh.. a anatomii nigdy nie pokonam xD To potwor!
(Czasem jak cos w ogole nie chce wyjsc to ciagne do pokoju siostre i kaze jej sie ustawic tak jak postac ktora rysuje- pomaga nieco xP)
Nie pokonasz? To tylko kwestia przekonania, tudziez nastawienia. Jesli dobrze nastawiasz sie do cwiczenia anatomii a Twoje przekonania są ukierunkowane na jasny i klarowny cel jakim jest sukces, czyli w tym przypadku perfekcja, reakcja zaczyna zwać sie łancuchową.
Malwina Użarowska na swoich kursach CreativeNLP mówi uczestnikom "Postaraj się skutecznie, wlasnie teraz, przypomniec sobie cos, na czym Ci bardzo zależy. Możesz w tym momecie, gdy masz ten obraz w swojej wyobrazni, wsluchac sie w swoje mysli ktore mowia Tobie, "muszę mieć czas, miejsce i pieniadze na narzedzia ktorymi bede usprawniac moja umiejetnosc" i poczuc jak zmniejsza się realność osiągnięcia upragnionego celu, bowiem najpierw musisz pokonac ciezka drogę. Ale obracajac sie i spogladajac na osiagniecie tego, na czym Ci zależy z zupelnie innej perspektywy, mozesz uslyszec wlasne mysli ktore mowia Tobie "Chce miec to, na czym mi zalezy. Co musze zrobic, by to osiagnac?" i teraz zapewne czujesz jak droga wydaje się łatwiejsza a swiadomosc jasno okreslonego celu z niesamowita predkoscia zbliza Ciebie do niego, gdyż tak jak w przypadku malarstwa, mistrzowie mowili swoim uczniom od wiekow "od ogołu do szczegolu" co sprawialo ze czuli się malując,wspaniałe obrazy w transie przypływającej weny twórczej , tak jak teraz Ty - zblizeni do jasno okreslodego celu, co sprawiało że czuli się spełnieni twórczo. Kiedy już zapamiętasz ten stan bardzo dokładnie, z każdymi szczegółami, byc moze za pięć sekund, byc moze teraz, decyzja nalezy do Ciebie, mozesz zaobserwowac jak za kazdym razem, kiedy podnosz olowek i przyciskasz go do kartki, tworzac najrozmaitrze linie, rosną Twoje umiejetnosci w takim tempie jakie jest dla Ciebie zadowalające i jeszcze bardziej..."
No ale wracajac do tej reakcji lancuchowej to jak juz wyzej zostalo wspomniane, Patrzac na cel, widzsz cala droge, a to pozwala Tobie łatwiej ja pokonac. Nieprawdaż?
I nawet nie chcesz widziec moich rysunków sprzed paru lat.. Wtedy tez myslalam ze nie pokonam anatomii
A co do 'pozowacza' to bardzo dobry pomysl. (ja tez takiego mialam! )
Poradzisz sobie!
Przeciez KAŻDY czlowiek posiada WSZYSTKIE potrzebne zasoby do zmiany. (Tylko nie każdy je widzi )

Wasza zaspana jak jasny, cholera, gwint
-De.

"I need some sleep
You can't go on like this
I tried counting sheep
But there's one I always miss"

(Shrek II Soundtrack - Eels - I Need Some Sleep)

Ostatnio edytowany przez Dementia - 11-10-2005 o 02:08. Powód: Kofeiny! Dzbanek poproszę dożylnie!
Dementia jest offline