Zobacz pojedynczy post
stary 12-10-2005, 15:09   #62
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Owszem, nie wpłynie pozytywnie na wątrobę. Lecz piwo (w odpowiedniej ilości) pomoże na nerki. Wiem bo sam miałem problemy z nerkami
Pozytywnie...Jest w tym troche racji, bo piwo dziala moczapednie, czyli wyciaga z roganizmu nadmiar wody, oczyszcza nerki.
Pomaga takze na kamienie nerkowe. Trzeba wziasc goracy prysznic, ktory poszerza naczynka krwionosne, wypic piwo i zaczac skakac po schodach w dol. To chyba wszystkie pozytywy "dla ciala" jakie piwo oferuje...

Poza tym stwierdzenie "(w odpowiedniej ilości)" smieszy mnie troche, bo (trzymajac sie wieku nastu lat) nie pije sie dla przyjemnosci, tylko do oporu.
Chyba, ze jest sie tak roztropnym i wstrzemiezliwym, to ok.

Wiesz... ogolnie wszystko ma swoje pozytywy, np. ectasy(dobrze?) dziala anty-bolowo i uspokajajaco, morfina - antybolowo. Jest wiele "uzywek" ktore procz oczywistego efektu, daja inne, ktore moga pomagac nam, jednak cena, jaka trzeba zaplacic (nalog, zlota dawka - smierc, zapasc) jest zbyt wysoka.