Zobacz pojedynczy post
stary 13-10-2005, 22:02   #42
loloo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 24
Skille: 18/22
Poziom mag.: 42
loloo ma numer GG 7028845
Domyślny

Ten post dedykuje wszystkim którzy myślą, że magia nie istnieje, istnieje tylko siła woli i umysłu.

Według mnie magia i siła umysłu to dwie zupełnie inne rzeczy, być może w jakiś sposób ze sobą powiązane.

Z magią wiążą sie wszelkie magiczne obrzędy,rytuały dzięki którym zdobywa sie magiczną moc. Wspomniałem wcześniej że magia i siła umysłu są powiązane ponieważ w magicznych obrzędach równierz trzeba ją wykorzystać (siłe umysłu) aby moc zadziałała.

Siła umysłu do druga sprawa. Aby zadziałać siłą woli nie potrzebujemy do tego wspomnianych wyżej rytuałów. Efekt takiego wykorzystania siły woli, można przedstawić jako np. lewitowanie.

Ja sam zaczynam sie interesować magią i siłą swojego własnego umysłu. Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. Według mnie my sami kreujemy nasz przyszły los po śmierci. Robimy to w ten sposób że wyobrażamy sobie te efekty. Tak samo jak wyobrażamy sobie że istnieje niebo piekło szatan Bóg itd. Wiadomo że aby zadziałała magia lub siła swojej woli, potrzeba sobie ten efekt wyobrazić i posiadać wiarę.
loloo jest offline   Odpowiedz z Cytatem