Zobacz pojedynczy post
stary 16-10-2005, 04:05   #1
Thimburd II
Użytkownik forum

Thimburd II's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005

Pergamin Dokładna historia shackowania Raul'a.

[edited by MayGyver]
uzytkownik "Thimburd" zostal odbanowany

osoby nieslusznie zbanowane przez Raula proszone sa o PW do dowolnego moderatora
ban zostanie usuniety

Zwykły sobotni wieczór... No, raczej noc. Około godz. 1. Wszedłem na tibia.pl, aby zobaczyć info o pewnym potworze. Moim oczom pojawia się nowy news. Sprzed kilku minut. Czytam...

Raul pisze, że forum było zainfekowane przez trojana i żeby ściągnąć specjalny program, który usunie wirusa.

Ja, lekko zszokowany, ściam plik. Na początku, link był zły. Napisałem o tym w temacie. Jednak po 2 min. "Raul" naprawił link i można było ściągać. Ściągnąłem. Uruchomiłem i... Nagle, moim oczom pokazuje się urocze okienko avast!'a, że znaleziono wirusa. Zdziwiony, wirusa usunąłem, mysląc, że to ten trojan z forum szaleje. Uruchomiłem plik od Raula ponownie i... Znowu. Nagle olśnienie... TAK! Raul został shackowany. Jego konto przejął jakiś haker. Myślałem też, że może Raul jest po kilku kielichach, ale jednak człowiek taki nie mógłby napisać w miarę ładnego newsa, a ten wyglądał ładnie i wiarygodnie. Natychmiast, napisałem posta o takiej treści:

Po minucie, zauważyłem, że posta nie ma, a w skrzynce mam nową wiadomość...
Oto ona:

Dzięki... Ban. Na 30 dni. Za to, że chciałem uratować 10000 kont polskich graczy od shackowania przez jakiegos hakera? No, ale przecież ten Haker o to nie dba. Mu chodzi tylko o tysiące przejętych itemków i charów. Każdy by tak zrobił-każdy tak robi. Tylko że tego linka dał "moderator", do tego w news'ie i wiele osób się na to nabierze
W między czasie siedziałem na IRCu. Na początku zostałem wyśmiany i uciszony przez kilku tam obecnych (m.in. Zagłada ) Ale po pewnym czasie, uwierzyli mi. Zagłada napisał newsa i skasował newsa Raula.

Raul jednak szybko skasował newsa Zagłady. To jak walka ze samym sobą. Tutaj potrzebny jest Administrator....

Do tego jeszcze:

Super.
Miałem nadzieję, że Administrator mnie odbanuje później jak wszystko się uspokuje...

Po pewnym czasie:

Dzięki Zagłąda. Ciekawe tylko, że ciagle wszystko wygladalo tak, jakbym mial bana (nie moglem pisac postow, ogladac profili i takie tam).

Wyciąg z mojego konta mailowego :

Kilka ssów z IRC'a:

Druga część przekonywania. Przy pierwszej dostałem kicka

Gadamy jak zamęczyć hakera

Hehehe

Raul wlepił kilka banów dla innych 'buntowników'. Podobno było to 13 banów. Według MayGyver'a byli to: wrnaa, Raiderek, Skrzat, patrikozzz, Sir Patologia, ja, !!!David!!!, $acro$, >>Plusdron<<, Antihrist II, Memento Mori, Radovan, Deythwen. Bany zostały zdjęte w południe. Adminów ciągle nie było. Powinni się zmieniać, żeby przynajmniej 1 był online.

Ciekawa sytuacja... Głupio się zachowałem, pisząc posta o keyloggerze "Raula". Nie pomyślałem, że może mi wlepić bana. Ale poświęcenie dla forum - to jest ważne.

To by było narazie tyle. Jeśli pojawią się nowe fakty dopiszę.

Pozdrawiam,
Thimburd

<edit>
Poprawiłem tekst dodając nowe info, poprawiając jakieś tam błędy i 'odfrajerając' (pisząc to, była późna noc, a ostatnio mało śpię).

Ostatnio edytowany przez Thimburd II - 16-10-2005 o 18:27.
Thimburd II jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.