Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sinpal
Sam nic nie trenuje ale znam ludzi którzy coś trenują i tak naprawdę przez to wyparowała im 1 połkula muzgu(specjalny błąd). Popisują sie tym że są silniejsi od kogoś i że mogą skopac(... c z kreską mi nie działa) dupe byle komu... Tu mamy nawet jeden przykład
UP
A Jeżeli przyjdzie co do czego to uciekaja gdzie pieprz rośnie.
(PS. Jak ktoś cię zaatakuje to tylko Parkour<Free run>)
|
To jacyś słabi ci ludzie... Bo trenując sport walki pierwszą zasadą jest: nigdy nie atakować jako pierwszy, nigdy nie prowokować, będąc sprowokowanym atakować po natarciu przeciwnika. Jeżeli tego nie przestrzegasz, a uczysz się w porządnej szkole lub u porządnego instruktora albo dostaniesz przez łeb i się nauczysz, albo wyp*erdalasz... A to, że kolo myśli, że powali każdego na jeden cios, tylko mu w tym przeszkadza. Lekceważenie przeciwnika jest poważnym błędem, musisz zdawać sobie sprawę z tego, że nawet niepozorny kurdupel wyglądający jak laluś może cię ostro skopać, bo tutaj nie liczy się wygląd, masa i (nawet wbrew wszelkim pozorom) siła mięśni... przede wszystkim umysł, koncentracja, technika prowadzi do zwycięstwa. Chcesz się siłować- idź na sumo.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eternal Chris
Mam małe pytanko odnośnie Krav Maga'e... Mianowicie nie mam możliwości, aby trenować tę sztukę walki w moim mieście... Czy jeśli to możliwe mógłby ktos mi podać stronę internetową na której zostały by opisane techniki walki.
Ewentualnie innych sztuk walki. Chodzi mi o strone z której można sie co nie co nauczyc jak walczyc.. Z gory dziekuje.
Signed,
Chris
|
www.krav-maga.com
Samemu nie nauczysz się walczyć. Ktoś musi pokazać ci wszystko dokładnie i od podstaw. Na zdjęciach i filmach wygląda to całkiem łatwo bo robią to profesjonaliści. A próbując tak szybko użwyać jakiś superkombinacji- możesz sam sobie poczynić krzywdę. Pierwsze czego nauczą cię wszyscy instruktorzy, we wszystkich sportach walki to postawa przy walce.

Możesz poszukać jakiś kursów nieopodal twojego miasta, albo wynająć prywatnego instruktora (oj zabulisz, zabulisz

)