Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2005, 20:15   #61
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
@Jerkov Thundersword
że co? że tylko się bronić? i może czekać na kolejne ataki, aż sobie napastnik odpuści? ty chyba żartujesz...
samoobrona jest by się obronić, ale nie stać jak kołek i czekać, aż druga strona powie dość.. tu chodzi o to, by uniemożliwić drugiej stronie atak i umożliwić sobie ucieczkę - przede wszystkim obronienie siebie i danie nogi..
ale jak chcesz, to jak się jakiś dwóch drabów zaczepi to możesz czekać, aż w końcu sami zrezygnują twoje guzy..
pamiętać należy, że gdy ktoś się zorientuje, że potrafimy się obronić, to nie tyle daje za wygraną, ale stosuje gorszą taktykę napaści, by złamać opór i defensywę delikwenta... jeśli się zaś udaremni i ucieknie, to tacy prędzej pójdą poszukać sobie innej ofiary, a jeśli się będzie im 'podskakiwać' i pokazywać jakim to jest się 'nietykalnym'.. mówi się 'nie wywołuj wilka z lasu' albo o 'czerwonej płachcie na byka'

d. Taube
A pokona ktoś kiedyś 2 albo trzech "drabów" naraz ( no chyba że to takie pakerki w pasiakach, co myślą że potrafią się bić, ale jak spotkasz 2 albo 3, którzy naprawdę potrafią walczyć, 0 szans)? Wątpię... Mówię tutaj o walce przede wszytskim 1 na 1, ja akurat bronię się w ten sposób, bo nie chcę tłuc kogoś na chama. Uniemożliwiam mu atak poprzez np złamanie ręki/nogi i czekam na kolejny, wtedy łamę mu co innego itp Jeżeli przeciwnik jest wyjątkowo agresywny- szybka kontra i kop z pełnego obrotu w żebra, twarz bądź brzuch zawsze skutkuje.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2005 o 20:16.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.