Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2005, 20:19   #1
Lord raidmaster
Guest

Pytanie Dwaj knightci - typowy konflikt interesów na GSie :D PYTANIA...

Wraz z kolegą gramy w Tibię od około 1 miesiąca. Obaj za profesję obraliśmy sobie knighta. I tak Ja mam level 27 | skille 60/60 - moge uzywać uhow (4mlvl). Eq mam: Crown Armor, Medusa Shield, Crusader Helmet, Knight Legsy i Bright Sworda. Kumpel - Fire Sword, Dark Armor (=Plate Armor), Plate Legs, Crown Helmet. Jego level - 23 | skille: 57/54. Mamy zamiar wybrac się na GSa. Wiem, że były już tematy o blokowaniu Gsów, ale tutaj jest wyjątkowa sytacja 2 knightów. I teraz pytania:

1.Kto z nas powinien blokować, kto atakować.
2.Ile skilli/leveli powinnismy jeszcze dobić żeby ze spokojem (bez zbyt dużego uh waste), go walnąc, jakie przeciętnie hity zadaje Gs.
3. Jakie eq ewentualnie powiniśmy zdobyć?
4. Gdzie powinniśmy polować (chodzi mi o miejsce gdzie są pojedyńcze Gsy nie cala chmara), (Mamy FACCE)
5. Czy Gs często się przerzuca?
6. Jaką taktykę mamy zastosować?
6. Ile pkt obrażeń w wyniku Hita może zadać graczowi atakującemu (ktory ma full atacku) Gs, gdyby się przerzucił, a ten nie zdążył zmienić na full tarcze.
7. Czy polowanie na Gsy jest opłacalne, mimo lootowanych Knight legów (chodzi nam raczej o BOHY), biorąc pod uwagę ilość zużytych Uhów.
8. Czy zakup Bohów na tego hunta jest opłacalny?

Możecie jeszcze dodać co myślicie o huncie w dwóch knightów. Proszę o wypowiadanie się tylko osoby doświadczone (mam tu na mysli tych, którzy już takie starcie przeżyli). Proszę o pełne odpowiedzi (w miare możliwości z uzasadnieniem). Ufam, że mi pomożecie.
Za udzieloną pomoc dziekuję.

Ostatnio edytowany przez Lord raidmaster - 24-10-2005 o 20:23.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.