Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saturn
hahaha śmieszny jestes podajesz grupe wiekowa 10-14 bo sam masz 15 ... a zebys ty mial 14 to bys podal 10-13 ... I co to ze jestes starszy od kogos o rok to jestes od niego bardziej dojżały emocjonalnie ? hahahahhaa
|
może i jest to zabawne... ale dbaj i ortografię, bardzo prosze, zwłaszcza robiąc przyganę innym
dość trudno jest przyjąć krytykę tego, co uważa się za słuszne.. i tylko, gdy ktoś ma niepodważalne argumenty to zmuszeni jesteśmy poddać naszą opinię na jakiś temat/wiedzę poprawce.. choć niektórzy tak nie robią i większość z nas odczuwa to jako cios w nich samych
bym się tylko nie zaczęła kręcić w ‘zeznaniach’
jeśli chodzi o krytykę literacką, bądź w jakiejś innej dziedzinie twórczej, to jest to trochę inna sprawa, gdyż tu, trzeba mieć niekiedy niejakie pojęcie o tym, co się krytykuje, bądź doświadczenie nabyte w różny sposób, co jednemu się nie spodoba, drugiemu przypadnie do gustu – a o gustach mawia się, że się nie dyskutuje.. choć to jest według mnie jedna z najczęściej omawianych tematyk
nie uznaję krytyki z drugiej ręki wobec jakiejś osoby, chyba, że dany ‘krytyk’ zapoznał się np. z tym co o mnie mówią i myślą inni i z tym co sama mówię – wtedy już niejako ma pojęcie o mnie i nie jest osobą, która raz coś zobaczy i od razu, bez namysłu i z rozpędu, od tak zaczyna dogryzać personalnie według swego własnego światopoglądu
inaczej postrzegamy rzeczywistość i należy liczyć się z tym, że ktoś przyjmuje inne wartości
chyba już wyczerpałam własny wątek

zobaczym co inni napiszą..
d.Taube