Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2005, 10:34   #14
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saturn
hahaha śmieszny jestes podajesz grupe wiekowa 10-14 bo sam masz 15 ... a zebys ty mial 14 to bys podal 10-13 ... I co to ze jestes starszy od kogos o rok to jestes od niego bardziej dojżały emocjonalnie ? hahahahhaa
może i jest to zabawne... ale dbaj i ortografię, bardzo prosze, zwłaszcza robiąc przyganę innym

dość trudno jest przyjąć krytykę tego, co uważa się za słuszne.. i tylko, gdy ktoś ma niepodważalne argumenty to zmuszeni jesteśmy poddać naszą opinię na jakiś temat/wiedzę poprawce.. choć niektórzy tak nie robią i większość z nas odczuwa to jako cios w nich samych
bym się tylko nie zaczęła kręcić w ‘zeznaniach’

jeśli chodzi o krytykę literacką, bądź w jakiejś innej dziedzinie twórczej, to jest to trochę inna sprawa, gdyż tu, trzeba mieć niekiedy niejakie pojęcie o tym, co się krytykuje, bądź doświadczenie nabyte w różny sposób, co jednemu się nie spodoba, drugiemu przypadnie do gustu – a o gustach mawia się, że się nie dyskutuje.. choć to jest według mnie jedna z najczęściej omawianych tematyk

nie uznaję krytyki z drugiej ręki wobec jakiejś osoby, chyba, że dany ‘krytyk’ zapoznał się np. z tym co o mnie mówią i myślą inni i z tym co sama mówię – wtedy już niejako ma pojęcie o mnie i nie jest osobą, która raz coś zobaczy i od razu, bez namysłu i z rozpędu, od tak zaczyna dogryzać personalnie według swego własnego światopoglądu
inaczej postrzegamy rzeczywistość i należy liczyć się z tym, że ktoś przyjmuje inne wartości

chyba już wyczerpałam własny wątek zobaczym co inni napiszą..

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem