Temat: Sny
Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2005, 20:06   #39
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Umnie jest tak,że śniąc o normalnych żeczach nic sobie nie robie,kiedy coś jest nie tak,zaczynam się domyślać że to jest sen,i w tym momencie sie budze.
o normalnych rzeczach? (tak na marginesie - rz..) jakby ci kapcie szczekały i biegały po pokoju, to być na pewno nie zauważył w tym nic na tyle dziwnego by pomyśleć, że to sen

to, że śpiący zdaje sobie sprawę przed obudzeniem, że nie jest to rzeczywistość to chyba jest po części spowodowane tym, że umysł sam się budzi i wraca do rzeczywistości..
we śnie jest tak, że prawie nigdy nie jesteśmy świadomi tego, że śnimy.. nawet ból możemy tam odczuć, więc sprawdzanie na 'uszczypnij mnie' nie działa
we śnie z reguły wydaje nam się, że nawet jeśli coś jest teraz dla nas dziwne - to tam jest to czymś normalnym, naturalnym, wręcz jakby to było coś, co się na codzień wszędzie dzieje
słyszałam, że jest wiele sposobów orientowania się czy coś jest snem - jednym z nich jest spojrzenie na zegarek, raz spojrzeć, zapamiętać godzinę, odwrócić wzrok i ponownie spojrzeć.. powinna być już inna można powtórzyć parę razy
tak samo można próbować spojrzeć na swą rękę, za pewne będzie rozmazana mniej lub bardziej, ale nigdy nie będzie wyrazista i nie będzie miała obrysowanych swych konturów ..
jeśli ktoś jest bardziej zainteresowany, to na pewno znajdzie się jakaś ciekawa książka tej tematyki bądź strona w necie wystarczy poszukać

teraz jak przeczytałam posta powyżej.. co mi się wkleił przede mnie ;P
jasnowidzenie – według mnie może to być jedną z licznych możliwości o wiele bardziej mało prawdopodobnych niż pewnych
każdy może mieć przeczucia, ale tylko niektóre się spełniają..
też miewałam swoiste déjavu, choć to był tylko ułamek sekundy, np. zdało mi się, że w jakiejś pozycji siedziałam, lub ktoś siedział
korzystamy z niezwykle małej części naszego mózgu i jest on tak naprawdę sporą zagadką jak i jego możliwości nie można nic negować i przez to wiele osób wiele rzeczy zakłada.. ale które z nich są prawdziwe – kto to tam wie..

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..

Ostatnio edytowany przez Taube - 27-10-2005 o 20:11.
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem