Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2005, 22:54   #91
tomekfaszcz
Użytkownik Forum

tomekfaszcz's Avatar

Data dołączenia: 28 05 2004
Lokacja: Skierniewice

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sirath
Profesja: Paladin
Gildia: Era Zero
Świat: Arcania
Poziom: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tewueste
Po pierwsze sorc jest postacią jedynie dla wytwałych graczy także jak marza ci się fajne potworki na low lvl to rzeczywsice graj sobie knightem. Ja grałem knightem a teraz przerzucilem sie na sorca. Trejnie mlvl i nabijam soulpointy, robie runki... mam 16 lvl i jak na ten lvl całkiem przyjazny eq [ knight armor, cruz helmet, f axe, p legs ] takze bezpieczna kasa bez narazania sie na smierc to jedna z zalet sorca. Kolejna sprawa to to, ze nie musisz siedziec na rotach! Ja na 14lvl zsolowalem gsa. Fakt ze poszlo 9sd i 2uhy ale wierz mi ze frajda i loot jest naprawde opłacalny. Tyle ze zeby go zsolowac musisz miec pacca bo na Darashi jest chyba jedyna miescowka gdzie wbijasz sd i wybijasz. A poza tym jak pomeczysz sie pare tygodni i zrobisz ten przypuscmy 35lvl to jest juz z górki !! duzy cave z dwarf guardami, summonujesz monka i jedziesz z tym a poza tym jak chcesz pkowac to wierz mi ze sorc jest do tego naprawde dobry. sorc na 30lvl potrafi zabic knighta na 50 bez wiekszego problemu. Bo co ci taki knight zrobi? za 60z gsa walnie ? takze wiesz glowa do gory i machaj twardo exp, pozniej ci sie ten trud zwroci big up!
Spojrzmy na kilka faktow, zaczne moze od tego solowania sorcem knajtow.
Jak dobrze wiadomo knight ma na 50 lvlu ponad 800 hp, skille okolo 75-85.
Sorc z lvl 30 oraz mlvl 45 zadaje knightowi okolo 110-160 per sd. powiedz mi jak knight ktory ma przy sobie przynajmniej 8 bp uh moze pasc od sorca ktory musial by wystrzelic w rycerza z 4 sd aby tamten musial sie uhnac ? Policz sobie najpierw ile sorc musial by sie nastrzelac tzn ile musial by miec bp sd oraz uh zeby te nedzne 8 bp knajta wykonczyc.

Rzecz druga to gs. Otorz jest kilka pojedynczych respow Gsa na arenie dla faccy "gdzie wbijasz sd i wybijasz".

Kolejna rzecz to "zsolowalem gsa - Fakt ze poszlo 9sd i 2uhy ale wierz mi ze frajda i loot jest naprawde opłacalny"
frajda owszem ale loot ? rzadko doprawdy zdarza sie zeby za pierwszym razem wylecialo cos co by przynajmniej wyrownalo straty run.

ps. nie wspominajac o tym ze sorc ma 300 hp a knaj nawet jak nie ma tego nieszczesnego 6 mlvla moze ladnie wjezdzac z np d lancy + jakiejs slabszej ofensywnej runki + exori ; )

Ostatnio edytowany przez tomekfaszcz - 27-10-2005 o 22:57.
tomekfaszcz jest offline