@Matek:
Cytuj:
Po pierwsze: bo ja wiem, czy ten program jest do zmiany negatywnych emocji? Raczej nie - swoje musisz przezyc
Po drugie: co mi to da? Szybsze uczenie sie, wieksza pewnosc siebie (ktora i tak jest dosc spora, umiejetnosc radzenia sobie w sytuacjach stresowych, nabycie nowych doswiadczen. Wymieniac dalej?
Po trzecie: to jak kazdy z was to wykorzysta zalezy tylko i wylacznie od was. Eerion - skoro pomyslales o usuwaniu emocji - masz racje, nie korzystaj z tego programu. W sumie to nie zastanawiaj sie takze w jaki sposob ten program moze ci pomoc, bo stwierdzisz, ze jednak dziala.
|
Po Pierwsze - może nie do zmiany, ale do stłumienia, i "swoje musisz przeżyć"- to się z tym nie zgodzę - jakby alkoholik był cały czas zalany to też "nie przeżyłby swojego" - tak samo jest z ludźmi bedących cały czas pod działaniem tego programu
Po Drugie - Dobrze, wymieniasz same plusy, ale co dalej? I co rozumiesz pod "nabycie nowych doświadczeń"? Czyżbym żył na etapie gdzie ludzie nie potrafią się zrelaksować i to uczucie jest im obce? Co do sytuacji stresowych - to naturalną reakcją organizmu na stres jest podniesienie się poziomu hormonów - a co do stresu długotrwałego to z nim można sobie łatwo poradzić (choć i tak niektórzy nie wiedzą jak -.-' ). Co do stresu okresowego - twoje ciało wyrabia większe obroty i mimo że myśli potrafią (nie mówie że są - ale mogą być) nieco chaotyczne to reagujesz szybciej na wszystko i twoje ciało i umysł mogą zrobić coś "ponad normę" niż w sytuacji bezstresowej.
Po trzecie - nie mam zamiaru korzystać z tego programu, bo ma pozytywne strony ale i sporo negatywnych - a wszystkie pozytywy jakie tutaj osiągasz dzieki temu programowi mozesz osiągnąć bez neigo ograniczajac minusy do minimum.
No i nie opowiedziałeś co do "drugiego Vioxx's"
Czyżbym trafił w czuły punkt?