Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Dobry sposób na PA? Zaprzyjaźnić się. Oczywiście jeżeli nie zrobił ci nic złego lub bardzo złego  Mam przyjaciół PA ale mnie nie ruszają ani oni ani inni PA.
|
Tak, tyle, ze przyjazn z PA to wzgledne poczucie bezpieczenstwa. PA to typ ludzi "Ja i tylko ja". Nikogo specjalnie nie potrzebuja. Maja okreslone grono osob i najczesciej jak chcesz sie "zaprzyjaznic" to maja cie gdzies. Moj kumpel mial taka sytuacje. Po zaprzyjaznieniu doszli do wniosku, ze kumpel jest przydupasem. Domyslili sie, ze jest z nimi tylko dlatego, zeby byc bezpiecznym. Gdy zaczniesz sie wybijac to raczej nie ma roznicy, czy jestes kumplem PA, czy nie. I tak cie dorwa.
Ogolnie na PA jest kilka sposobow, mniej lub bardziej skutecznych. Zaleznie od tego z jakim typem PA mamy doczynienia i dlaczego nas akurat zaczepil.
1 sytuacja:
PA zaczepil nas ot tak sobie i kaze placic.
Wyjscia:
a) Zaplacimy i stracimy kase/szacunek ze strony high levelowcow.
b) Wylogujemy sie i zrobimy tygodniowy odpoczynek od tibii.
c) Nie zaplacimy i wywolamy wojne.
Najkorzystniejsze jest wyjscie "b", poniewaz tacy PA nie przywiazuje wielkie wagi do ciebie i czesto zapominaja.
2 sytuacja:
Mocno narazilismy sie komus i ten kaze placic (czesto duze sumy).
Wyjscia:
a) Odejsc z servera,
b) Wywolac wojne,
c) Olac go i przed nim tylko uciekac.
Tu niema jednoznjacznej odpowiedzi. Gdy zaplacimy zyskamy wzgledna wolnosc, ale tak naprawde on nigdy o nas nie zapomni. Przy kazdej nastepnej okazji kaze nam placic z byle powodu. Odejscie z serva tez nie jest wyjsciem. Gdy wybierzemy odp. "c" to kiedys nas wkoncu dorwie (ale wtedy gra staje sie ciekawsza

)
†††
I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One