Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anonimka
Czytałam "Dzieci z dworca ZOO" i, ze tak powiem: gowno wiesz o moim zyciu, więc nie porównuj. Moze rzeczywiscie mam duzo wspolnego z Christiane F. ale to chyba nie twoj interes, nie sądzisz?
Nie mam nic do tzw. 'pierdół*'. Po prostu piszę, to co myslę. To chyba normalne na forum?
A co do tych procentów - wiesz, umiem jeszcze wykonywac obliczenia, ktorych nauczają w podstawowce. Ale nie sądziłam, ze ktos moze być tak hmm.. dokładny, ze będzie to obliczał. Poza tym, byłam przekonana, ze wszyscy wiedzą czym jest metafora i zrozumieją sens owego zdania. Cóż - pomyliłam się.
Heh, piszesz: "gdyby dzieciaki czuły nieludzką potrzebę zaimponowania innym paliły by, zamiast fajek czy marihuany - haszysz" (omijając fakt, ze maryska i haszysz to jedno ścierwo  )To czy ja wiem?  Wątpie, bo narkotyk, nie jest 'przyjemnoscią' ktorą mozna dostac za pare złotych w kazdym kiosku, sklepie czy od kumpla w szkole. Tutaj trzeba miec zaufane znajomosci. Papierosy czy piwo są duzo bardziej popularne i naprawde mozna dostac je w kazdym miejscu (Nawet dzieci nie mają problemu z kupieniem alkoholu.). Kłóciłabym się z tym, ze marihuane tak samo łatwo zdobyć.
|
Ja to piszę wnioskując z twojego postu. 3 osoby na 15 są "czyste", a reszta chleje pali, nosi "za małe spódniczki" (według ciebie) to ja nie wiem. Bo skoro chcą zaimponować innym to znaczy, że tam jest nieciekawy obraz codziennego dnia. Nie chcę być żaden dokładny, tak sobie obliczyłem dla jaj. Ale skoro sama mówisz 99%, zamiast 80% to ja wnioskuję, że ty chcesz nam uświadomić, że wszyscy palą i piją, a jest tylko kilka normalnych osób rzuconych w takie środowisko, że o-j-a-p-i-e-r-d-z-i-e-l-e. A narkotyki trudno dostać? A ja jestem wróżką, elfem i włuyczykijem zarazem. Czyli mam rozumieć, że skoro narkotyki byłyby w twojej szkole łatwo dostępne to "99%" zamieniło by wódkę i fajki na mocniejsze środki?
"gdyby dzieciaki czuły nieludzką potrzebę zaimponowania innym paliły by, zamiast fajek czy marihuany - haszysz"
Marijuany, wiem, że głupia literka, ale jak cytujesz to cytuj porządnie.