Cytuj:
Oryginalnie napisane przez elezde
takiem moje spostrzeżenie, ale nie wiem czy trafne, piszecie że najlepsze dla srca są cluby ponieważ są lekkie [to fakt] i tanie [to też], ale czy nie lepszym rozwiązaniem dla nich nie byłyby miecze, skoro jak piszecie mają lepszy def. Wiem że mag nie walczy wręcz tylko z dystansu, ale w wypadku przypadkowego bezpośreniego starcia z potworami [np. zajście z dwóch stron w wąskim tunelu] nie lepiej było być w posiadaniu miecza z lepszym def od cluba ?
|
Nie ponieważ liczy Się defens tego co ma go więcej. W wypadku broni jednoręcznej będzie to tarcza. A więc Def. z miecza się nie liczy. Inaczej jest bowiem w wypadku broni dwuręcznej. Lepiej mieć Giant Sworda niż np. War Hammera. Ale i tu powstaje kolejna zależność...tzw. CAP...mag z mieczem ważącym ok.180 oz. to ździeba przesada, Więc albo D-lance, albo nosić tarcze , i wtedy bron nie jest zbyt istotna. UWAGA - odrazu mówie ze to co pisze nie jest na 99% potwierdzone, to są przypuszczenia, które były już rozważane na forum. A CIPSoft trzyma ten 1% dla siebie.