Temat: News
Zobacz pojedynczy post
stary 01-11-2005, 12:19   #68
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rondelman
Pozatym wcale cie niemusisz byc lubiany, wystarczy ze budzisz strach i wtedy masz zapewniony szacunek.
I to mnie martwi. Dlaczego uwazacie ze mozecie budzic szacunek tylko budzac strach? Moim zdaniem to co bedziecie wzbudzac nie bedzie przypominało szacunku. Strach zagwarantuje posłuszeństwo ale nie szacunek. Na prawdziwy szacunek trzeba sobie zapracować.

Kiedyś miałem kumpla, nazywał się Seer de'lionheart. Grał troche mniej czasu niz ja ale nigdy nie nazwał bym go noobem. Zawsze kiedy potrzebowałem pomocy ja albo ktos z moich kumpli mozna bylo na niego liczyc. Potrafił pozyczyc kase, uhnac za darmo, kiedy miles malo zycia zawsze mozna bylo liczyc ze niezaleznie od tego co akurat robi przyjdzie i pomoze w potrzebie. Miał 32 level kiedy skonczyl grać, nie wiem dlaczego. Być moża hack lub sprzedal postac bo pojawil sie drugi owner ktory rookowal chara. Wtedy kontakt z nim sie urwał.

I tak mozna zdobyc naprawde szacunek. Nigdy i nikomu niezaleznie od tego co by sie stało nie powiedział bym na niego złego słowa. Szanowałem go bardziej niz Cachero, Bubble etc., bardziej niz kogokolwiek. Bo on zasłuzyl sobie na szacunek. Jezeli chcesz naprawde mieć władze nad Iridia, tak aby ludzi mówili o tobie dobrze rzeczy i zeby mieli do ciebie zaufanie musisz zrobic tak aby sluchali ciebie nie z przymusu i strachu ale dlatego ze ci ufają, dlatego że wiedzą że ich nie zdradzisz. Kiedy tak sie stanie na Irdii zapanuje spokoj i harmonia czego wszyscy z nas chcą. Jezeli uda ci sie do tego doprowadzic społeczność iridii będzie cię kochać i słuchać jak ojca. Twoja władza będzie po stokroć większa niz władza wywołana strachem. Ale rzadzac iridią musisz rządzić nią mądrze i sprawiedliwie...

Nie kieruje tego tylko do Rondelmana ale do wszystkich którzy chcą rzadzic nie tylko iridią ale jakimkolwiek innym serwerem.

Pozdrawiam,
Rabanbar

Post Scriptum: Jeżeli to czyta Seer de'lionheart to niech sie ze mną jakoś skontaktuje, najlepiej na pw.

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline