<edit by Dr. Omader> Film ten jest zfalszowany, do tego dosc nieudolnie, bo nie jest dobracowany, a autor nie byl zbyt bystry, aby sie wybronic od pytan ludzi. 
Ale jak na pierwsyz "fejk" ujdzie, moze w przyszlosci bedzie lepiej
</edit>
http://rapidshare.de/files/7079895/Cheat*****.html
@@@@@@@@@@@@
Uwaga proszę o uwagę! Dziękuje
Pierwszymi moimi słowami jest to, iż to ja zrobiłem ten filmik jak i opracowałem metodą. Nie wiem czemu napisałem, że to kolega.
-------------
Nie lubie ludzi, którzy odpowiadają w temacie nie znając się w danym zakresie (np. nie przeczytali go całego).
Moja nieobeność spowodowana niemożliwością zalogowania na forum (patrz jeden z news) nie pozwoliła mi na odpowiedzenia w temacie ( przekazałem swoje słowa z pomocą Matiz666, któremu bardzo dziękuje).
Teraz wracam do tematu:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Opis zdarzeń z przeciągu 3 dni
31.10.2005
Nareszcie! Sklonowałem swój pierwszy item. Idę właśnie go opchnąć jakiemuś frajerowi za 4 k  .
(...)
Coś się nie udało sklonowane itemsy znikły :/ Jak się okazło robię same nietrwałe atrapy. Nauczyłem się otwierać depo, przesuwać ekran ale jest to strasznie uciążliwe i strasznie zabugowane. Postanowiłem wrzucić obecny efekt prac pokazać na forum w postaci filmika.
2.11.2005
Filmik zamieszczony idę do school (ciekawe jak na niego zareagują).
(,,,)
Shit jakieś problemy z forum nie mogę wejść, patrzę tylko na kolejne posty w stylu "OTS plx" "fake" czy inne. Jednak kilka jest interesujące, a ich autorzy prawie mnie rozgryźli  .
3.11.2005
Testuje nowe sztuczki, umiem już wyświetlać komunikaty na ekranie i tworzyć itemki bez poprzedniego ich posiadnia (ale to dalej atrapy :/).
(...)
Wchodzę na forum.
|
W tym kilku wspomnieniach z ostatnich 3 dni możecie zobaczyć zarys co i jak?
Teraz odpowiem na poszczególne pytania.
@Re
Cytuj:
ehh jesli to prawda to zapodaj program lub film w rec.
|
Filmik w formacie rec jest w tym wypadku trudny do zrobienia ze względu na obecną TBI, która wysyła do mnie pakiety (sam to wymyśliłem hehe). Po 2 nie widział byś żadnych efektów, czyli np. widziałbyś mnie stojącego w Tibii i tyle
Po 3 nie ujawnie swoich danych pod tymi pracami.
Cytuj:
eeee jakim cudem? jak znalazłeś ten błąd?
|
Trochę znajomości komputera i czasu, no i przedewszystkim ynteligencja (nie ma jak to skromność). Chociaż ten bug nie jest ważny, ale jakoś rozwinięty może mi dać spore korzyści

i wtedy będzie kłopotem dla CipSoftu. Poza tym nie jestem jedyną osobą potrafiącą takie rzeczy np. autorzy niektórych cheat np. BifBot 2a.
[/quote]
Cytuj:
Yyy o.0 Jak? Cos w hexach chyba pozmienial z tego co widze ale...omg!
|
Dokładnie, zmieniłem i powtórzyłem pakiety

.
Cytuj:
Sir Patologia: mogles ocenzurowac nazwe progzow etc bo to moze miec fatalne skutki :s
|
Nie sądzę, to wbrew pozorom nie takie łatwe.
Cytuj:
3. Film jest doskonale zamazany lecz maker zapomnial o (lewy gorny rog) napisie: WPE PRO - Tibia Black Ice v0.1***** - [WPEPRO1] (((PODKRESLAM!!!: To juz bylo wspominane!!!))) co wynika z tego iz jest to przerobiona wersja TBIi ktora w jakis sposob funkcjonuje w Tibii niekonieczne na oficjalnych serwerach.
|
Heheh, lekko mnie rozbawiłeś ale jednak podajesz sensowne argumenty. Nie znasz jednak całej prawdy więc twoje teorie mogą być błędne. Po 1 WPE i TBI to dwa osobne progs. I działają na oficjalnym servku
Cytuj:
Nagrane w WMV bo tworca chcial pokazac ze uzywa jakiegos programu... pamietacie dzialanie tibi gg, mozna bylo zmienic wyglad swojego eq, w tym wypadku to moze byc zmienianie danych czesci mapy np trawy, kafelek w rozne rzeczy, mowie tak bo nieubywa mu capa, wiec to nie fake tylko trick,
Najprawdopodobniej to bedzie kolejna sprawa odlozona do archiwum X.
|
To jeden z powodów nagrania w WMV
Cytuj:
No, jak narazie udaje mi się zabawa tym programem, ale tylko wysyłane tagi odemnie I nieźle Tibia bug'uje wtedy, wali dziwne teksty itp. Oczywiście nie powiem Wam jak się to robi. Pokombinuje w odwrotną stronę Server-->Client. Ale nawet jak to zrobię, to przysięgam, że nie będę klonował przedmiotów Chociaż w sukces wątpię...
|
Próbuj aż znajdziesz. Dokładniej pomyśl jak przechwycić all pakiety. Jak tak czytasz forum tibia.org.pl to powinieś wiedzieć.
Cytuj:
@down
I wszystko jasne Ale to tylko drobne sztuczki. To w miarę oczywiste i nie trudne. Ale mimo to z tymi iluzjami jeszcze nie umiem A nie można było tak odrazu powiedzieć?
|
Wiesz jakie to może mieć skutki? Dzięki znajomości tych pakietów powstają takie cheat vide Tibia Secret Blackd Proxy Version co jest potężnym narzędziem.
Cytuj:
Jesli mozesz patrzec co sie dzieje pare kratek z przodu ? to poprosze o screena z miejsca gdze jest Basilisk ... caly jego room najlepiej ;>
|
Postaram się jak najszybciej to dla ciebie spełnić. Może nie dzisiaj ale około dwa tygodnie (problemy z dostępem do kompa). Jak będę miał czas to się postaram.
[quote]
Witam,
Nie ma mozliwosci kopiowania przedmiotow.
kazda czynnosc w tibii jest narzucana przez serwer, kazdy ruch musi byc potwierdzony. Klient jest tylko interfejsem pomiedzy serwerem a uzytkownikiem.
Sprawdzalem juz to... nie ma bata zeby kopiowac przedmioty [/qupte]
Tu się zgadzam z panem. Jednak trochę pokombinuje nad jakimś progsem do zmieniania eq (chwilowo) i innych zabaw. Może wyjdzie coś poważnego. Tak offtopic to na OTS ta metoda jest lepsza bo nie tworzy iluzji ale prawdziwe items.
To koniec moich wyjaśnień. Co do miejsca akcji filmiku to Isle of Kings.