Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
.
@Khazar
Zapewniam Cię, że jak będziesz naprawdę chciał coś znaleźć, to zrobisz to szybciej, niż napisanie nowego tematu i czekanie na odpowiedź (nie zawsze prawidłową). Opcja Szukaj jest trochę bardziej rozbudowana, niż wpisanie jednego słowa i Enter. Proponuję się z nią zapoznać.
|
zapoznalem sie, przelaczylem na "tryb szukaj postow" i owszem znalazlem 2 tematy powiedzmy pasujace do tego czego szukalem:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ght=isle+kings
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ght=isle+kings
po 1 popatrzcie na zachwaonei jednego z userow w 1 temacie (tego zbanoweanego, mam nadzieje ze za te wlasnei wypowiedzi). w kolejnym tamacie znalazlem ze jest to czesc questa i mneij wiecej jak sie tam dostac. spoko - znalazlem odpowiedz an moje pytanie. zajelo mi troche czasu zeby przewertowac kilka tematow i znalezc odpowiedzi. ale chyab nei o to chodzi zebyforum bylo baza danych z ktorej musimy cos wykopywac. wiem ze ogicznei jest poczytac to co ktos juz napisal, zeby poczukac i znalezc czy ktos przypadkiem nie zadal takiego samego pytania jak ja. ale jednak uwazam ze zalozenie tematu (POPRAWNE zalozenie tematu) jest wyjsciem lepszym. nawet lezeji cos bylo, to mozna to przeciez odswiezyc. czy tak trudno miec w notatniku link to ktoregoz z tych tamatow albo miec napisane "Isle of the Kings jest ..... sa tam ...... jest to miejsce gdzie jest pewien quest dlateo nier mozna udzielic wiecej odpowiedzi." i zamknac temat. ja wiem ze teraz to wiecej pracy dla modka niz dla usera jest, ale jednak taka prawda ze ludzie sa leniwi... jezeli na ich temat odpowiesz "szukaj, bylo" to zapewne nei poszuka tylko pojdzie na inne forum.
Ja nei chce tu nic udowadniac, ze moj "system" jest lepszy czy nie. chodzi mi o to ze jakis Moderator od czasu do czasu moglby sie jednak pokusic o odpowiedz na zadane pytanie zamiast kasowac temat kwitujac to "szukaj, bylo" (oczywiscie mowie o tych ambitnych tematach a nie tych debilnych).
EDIT:
@Magus:
hehe jak na niego to madrze. ale nei czepiajmy sie szczegolow. z tym madrym gadaniem chodzilo mi o sens jego wypowiedzi i o problem jaki poruszyl