Hej,
Filmik własnie uploaduje, mam nadzieję, że skończę zanim napisze posta
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sir Patologia
Nie wiem o co ci chodzi z Capem?
|
Pojawiały Ci się przedmioty bez zmiany capa. I chodizło mi o to czy pozostał taki sam po ich zniknięciu. Teoretycznie Twój film to może być fake:
1) przekładanie beretów z "ukrytego" plecaka (co w przypadku avi czy wmv jest dziecinnie proste);
2) dodałes gif czapki na kazdej klatce iz orbiłes z tego film (ale to odrzucam, bo po co tak sie męczyć...);
;Ale może to nie fake:
Pojawianie się gifów widocznych tylko dla Ciebie nie zmienia capa, bo sa dodawane tylko te obrazki (masz oryginalny opis gdy klikasz look?). Nie wiem tylko w takim razie czemu taka operacja nie wywołuje erroru.. -Ta wersja jednak jest najbardziej prawdopodobna moim zdaniem, ponieważ wiem ile dziur ma klient Tibii.
Cytuj:
To co opisał Dabek liczy sie i tu czyli jak nie teorytycznie nie włożysz do łapy TH tylko nic albo np. pierwszą rzecz z BP
|
Trochę zamotałeś od momentu "czyli jak[..] ;P
Ja to rozumiem tak: Nie podmieniasz pakietów płynących z serwera, ew. jedynie te do niego. "Zmutowany" klient widzi TH i wkładasz go do ręki. Masz jego wygląd bezpośrednio z klienta. Klient jednak nie wysyła danych an serwer "wkładam th do ręki", bo to wywołało by błąd weryfikacji co masz w łapce, skoro serwer wcześniej nie zanotował żebyś coś takiego podniósł. Więc serwer nadal uważa że masz pustą dłoń. Dobrze mówię? Nie wierzę w inną mozliwość póki co..
Cytuj:
Nie chodzi mi o takie wykorzystanie.
Jak sądzisz czy np. jakby stworzyć swój cheat to wykorzystwał byś dalej TBI? Nie sądze, ono też było pisane od zera przez Speelena, tak więc stworzenie własnego AimBota, Autołowienia czy Runmakera nie jest problemem i to nie były by atrapy
|
Nadal nie rozumiem jakie zagrożenie dla CIPsoftu stanowi program pokazujący inne dane niż te wysyłane z serwera. Dla serwera i reszty graczy nie stanowi to żadnej różnicy, podobnie jak podmienianie sprite'ów. Bo nadal uważam że program który faktycznie jest w stanie stworzyć przedmiot który możesz np. dać innemu graczowi jest niemożliwe.
Ok, film już dawno na Rapidshare. Nie pakowałem bo gdyby inni ściągali to wiesz, że 8/10 postów byłoby z serii "keylogger". Film ten dostałem od "dobrego znajomego" Joeya. On jednak sam nie wiedizął co o tym myśleć. Faktycznie tutaj szansa podrobienia jest o wiele większa, ponieważ film ma mało klatek. Stworzonych gifów nie da się pokazac na trade (jakbyś klikał na pustym polu w plecaku).
http://rapidshare.de/files/5474873/joeys_sniff*****.html
Miłego ogladania