Zobacz pojedynczy post
stary 15-05-2004, 10:49   #38
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Matheus ty chyba śmieszny jesteś. Jak grasz na poziomie Wimpy to nie dziwota że Fallout jest prosty. Sorry ale akurat Enclava jest w cholerę trudna jeżeli chcesz wszystkich zabić z prozaicznego powodu. Jest tam mnóstwo typa plus wierzyczki i trzeba ostro kombinować. To samo chociażby w siedzibie raidersów. Teraz co do BG2 stary najbardziej mnie rozwala motyw w Tronie Balla, jestem czarownikiem, postać lvl 30 (czyli normalnie pół bóg) a gra mi wypisuje że ten zamek jest zbyt skomplikowany dla moich czarów, no po prostu polew i śmiech na sali. Dwa ja jednak sądzę że ty nie potrafisz grać w BG. Ciekawe miejsca w których można się pomęczyć z walką przechodzi się dosłownie zostawiając włączony komputer i idąc na herbatę. Przykład leże beholderów w podmroku. Zakładasz na siebie płaszcz (ten znaleziony u rubo ludzi odbijający wszystkie czary) i tylko chodzisz sobie, a behe niech strzelają. Trzy postacie i tak są osłabione w stosunku do systemu, z prostej przyczyny, BG był by za prosty a i tak jest. Chodząc z szatą Vekny plus inne pierdoły właściwie nie potrzebna mi jest drużyna. Ja po prostu wpadam rzucam time stopa rzucam plugawy uwiąd parę razy, wszystko to fastryguję palcem śmierci, a jak coś przeżyje to dochodzą summony i następny time stop. Ale żadko co przeżywa.

I teraz ostateczny dowód. Przyjmijmy teoretycznie że obie gry trafiają do Enclavy, jakie jest rozwiązanie z BG - kill`em al !!!!!!!! I to wszystko. W Falloucie masz jeszcze drugie wyjście - czyli wygadanie sobie planów vertbirda. Aha i jeszcze jedno w BG jeśli się pomylisz to co najwyżej uruchomisz pułapkę lub ktoś cie zaatakuje (chociażby czarowięzy), ale co to za problem będąc na 20 lvlu, ciężko jest znaleźć potwora który ci skopie tyłek. A w Falloucie z ciekawszy rzeczy może ci wybuchnąć na tyłku elektrownia atomowa.