A wiec tak, troche jestem doswiadczony w tych sprawach bo zrobilem master sorca 50lvl 56mlvl.
Na poczatku mana sitting do 45mlvl, bo stwierdzilem ze tak wolno to to jeszcze nie leci, a kasa sie na pozniej przyda.
Potem kupilem life ringi za 100k=111life ringow. Life ring trwa 20min i daje 1 mana point co 2 sekundy, czyli 20*60=1200sec/2=600. Ale nie zapominajmy tez o jedzeniu, ktore regeneruje sie master sorcowi ( elder druidowi tez

) co 4 sec, czyli w ciagu tych 20min bedziemy mieli jeszcze +300 mana pointow, czyli w sumie 900. czyli tak jakbym z 9 mana fluidow zgarnal 900 mana poinot, bo life ring warty jest 900gp ( npc na Edron - nie ma sensu czekac az ktos sprzeda na trade, bo bys sie nie doczekal hurtowego kupna, dlatego jak chcesz kupic to na Edron). Czyli ze 100k mialem 111*900=99900mana pointow. Zauwazyc musimy ze liczylismy nie samego life ringa, ale rowniez to co z jedzenia nam przychodzi,czyli same life ringi daly nam 111*600=66660 mana poinotow. Czas trwania = 111*20= 2220min=37h
Po zuzyciu tych ringow postanowilem kupic tym razem mana fluidy za 100k czyli 1000 mana fluidow. Po wyliczeniu srednia wynosila 50 mana pointow za 1 mana fluid, wiec po wypiciu wszystkich mialem ~ 50000 mana pointow. ( 2 razy kupowalem taka ilosc mana fluidow i 2 razy srednia wyszla zblizona do 50 mana pointow za 1 mana fluid) Ze sprzedazy flaskow potem kolejne 50 czyli w sumie dalo mi to ~ 50300. Czas trwania = jak szybko wypijesz, to zalezy od ciebie, ale mysle ze nie wyrobisz sie w godzine

czyli ~ 37 razy krocej

a roznica "tylko" ~ 16500 ( to co wlasciwie daje life ring i mana fluid, bez mana pointow zdobywanych z jedzenia)
WNIOSKI:
Jak masz czas i pieniadze to inwestuj w life ringi, ja mialem to i to i zrobilem w sumie okolo 250bp hmmow (troche czasu zajelo) , co potem przeznaczylem na guardy, dl'e, itp. Ale jak pisalem wyzej, przeszedlem na mana fluidy. Decyzja nalezy do ciebie. Ja radzilbym zaczac od life ringow, chodzac na roty na darashii ( wbilem tam 32lvl ) , przez ten czas hmm robic, i potem expic na czym innym juz z runami , polecam guardy. Loot z guardow wysmienity, wiec i kasy ci nie bedzie brakowac. Moj ekwipunek zanim wogole odszedlem z rotow to : 100bp hmm, 20 bp explo, 20bp gfb, 10bp sd. Z 32lvl na 50lvl wbilem na guardach tracac - uwaga - "az" 0 uh

Zycze powodzenia i mam nadzieje ze pomoglem.
P.S. Po updacie guardy biegaja po calej jaskini , wiec niedoswiadczeni gracze moga miec problemy. to juz tylko od ciebie zalezy jak zagospodarujesz swoje runy.