Zobacz pojedynczy post
stary 15-05-2004, 15:07   #61
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

Wyczerpaliśmy temat potworów, to przejdę do czegoś ciekawszego: PvP 8)

Duel - Knight vs Knight
Biegamy dookoła i staramy się podchodzić do przeciwnika i natychmiast się oddalać, przez to nie zawsze zdąży nam oddać, działa świetnie kiedy mamy przewagę szybkości albo on ma lagi. Dobrze jest zacząć walkę na balance, i zobaczyć jakie hity wchodzą w przeciwnika. Jeśli mało mu robimy, przechodzimy na full offence, jeśli zadajemy mu zadowalające obrażenia możemy zostać na balancie lub przejść na full def. Jeśli na full defie wchodzą w przeciwnika dobre hity, to już właściwie wygraliśmy, bo będzie bardzo trudno nas trafić.

Duel - Knight vs Paladin
Jeśli mamy czar "haste" to od razu rzucamy, dzięki czemu łatwiej dogoimy palla. Zwykle duele odbywają się na małych arenach, więc pall nie ma dużo miejsca do manewru. W walce wręcz robi za mięso armatnie Daj full offence i patrz jak wchodzą z niego hity za 30+

Duel - Knight vs Sorcerer/Druid
Staramy się jak najszybciej biegać we wszystkich możliwych kierunkach, więc będzie nas trudno trafić.
Największym zagrożeniem jest dla nas SD - jeśli przeciwnik to hardcore'owiec i będzie umiał trafiać, albo explozja jeśli nie jest hardcore'owcem 8) dobrze jest trzymać się blisko widzów, to wtedy mag będzie bał się używać czarów obszarowych, poraniłby widzów co zaowocowałoby u niego białą czachą i zgonem Ponieważ będzie miał ograniczone pole manewru, prędzej czy później go dorwiemy. Wtedy będzie masakra, ale uwaga żeby nas nie zasypał force/flame/energy strike'ami.

Co do obrony przed PK to po pierwsze tu nie ma o czym pisać, a po drugie to zostało już 100x omówione w innych tematach.
Co innego, jeśli chcemy kogoś zabić. Jeśli jest to mag lub pall i ma niższy level lub lagi (więc jesteśmy szybsi) to biegamy za nim i próbujemy go rozpłatać mieczem, rozedrzeć toporem albo zmiażdżyć clubem Exori na pewno dostarczy mu trochę dodatkowej rozrywki. Jeśli jednak coś takiego się nie sprawdzi, to trzeba użyć czarów. Tutaj mój wybór pada na EF - energy field. Zadamy tym najwięcej obrażeń, bo 30+25=55, podczas gdy hmm zabiera 10-20, GFB 16-33, a FF pali zbyt powoli. UWAGA, JA NIE POPIERAM PEKOWANIA!! ALE CZASEM >TRZEBA< KOGOS ZABIC BO NA PRZYKLAD ZAKOSIL CI LOOT, ZABIL UH-MAKERA ALBO COŚ TAKIEGO. POZA TYM KNIGHT I TAK NIE JEST DOBRY DO PK I WĄTPIE ŻEBY KTOŚ NIM KOGOŚ ZABIJAŁ.

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.