Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wladimir
siema moj kolega sie pyta (gra gunnerem ma range 7 a lvl gunnera 32) i napisal mi cos takiego  d pewnego czasu zauwazylem ze moja sila (STR) przestala sie rozwijac i stanela na 54 inteligencja na 58 czy to tak ma byc? DEX mam juz 114 -.-/z tego winika ze tylko dex mu idzie do gory a tamto stoi w miejscu i pyta sie czy tak to ma byc czy mozna zrobic zeby szlo dalej
Pozdro Wlad
|
Tak ma być.
Enchanter-owi/Healer-owi STR i DEX dochodzą do 50 lvl-u,
Gunner-owi STR i INT dochodzą 50 lvl-u,
Sword man-owi/Blader-owi DEX i INT dochodzi do 50lvl-u.
Możesz mieć większe lub mniejsze (+/- 5) w zależności od tego jakie na początku (przy tworzeniu postaci) wylosowane zostały początkowe staty, lub też jakich innych domen używałeś oprócz tej swojej gównej (w twoim przypadku domeny gunner-a).
Później zwiększać te zatrzymane staty możesz jedynie przez:
1. Noszenie itemków które dodaja do tych statów,
2. Używanie itemków z innych domen:
a) mace-a to zacznie Ci rosnąć INT i domena Enchantera,
b) cross-a to zacznie Ci rosnąć INT i domena Healer-a,
c) blade-a to zacznie Ci rosnąć STR i domena Blader-a,
d) sword-a to zacznie Ci rosnąć STR i domena Sword man-a,
e) gun-a to zacznie ci rosnąć DEX i domena Gunner-a,
3. Jeżeli zaczniesz bić się rękoma to wszystkie trzy staty (STR DEX INT) zaczną Ci rosnąć ale powoli.
To chyba all.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Apticer's
Int będzie się rozwijał gdy będzie używam często skilli (tj. tak jakby palił mane) a str to nie wiem, chociarz jak grałem gunnerem to zauważyłem że jak potforek mnie bije i do niego z bliska ładuje to wtedy mi str rosło ^^
|
Raczej nie.
Jeżeli jesteś gunnerem to STR i INT będzie Ci rósł do 50lvl (tego statu) pożniej się zatrzyma. Nie ma znaczenie czy strzelasz doniego z bliska czy z daleka, anie niema znaczenie czy bije cie ten potworek czy nie. Tylko wampiry dostaja doświadczenie za to że potworki ich leją. Slayerowi nic to niedaje, chociaż do bardzo dobry sposób trenowania Healera - potworki Cie bija a ty sie uleczasz - bardzo szybko lvl-e idą