Cytuj:
Oryginalnie napisane przez August
Ktos sie klocil ze najcik 30 lvli wiekszy bedzie biegal szybicej to teraz kilka liczb na kazdej profesji:
Sorc: + Utani gran hur (133lvl*) + TR (163lvl) + boh(183lvl)
Drut: (tak samo jak u Sorca)
Knight: + Utani hur(85lvl) + TR(115lvl) + boh(135)
Palek: (tak jak knight)
Wyraznie widac ze jak sorc bedzie chcial uciec to ucieknie...
A do tego kto wygra... to hmm, nieda sie odpowiedziec...
Wszystko zalezy od:
a) PVP
b) teren
c) pacc/facc
d) ilosc run
e) przypadki losu (kick/lag/freeze/wylaczenie pradu)
Mam kumpla ktory ma noob hara 9 lvl... ubiles 37 sorca... tylko dlatego ze tamtemu sie zacial komp...
Podsumowujac wszystko moze sie zdarzyc!!
|
Ja jednak dalej będe twierdził że knajcik o 30 lvl lepszy z bohami będzie szybszy niż sorek o 30 lvl słabszy bez bohów, zakładając że oboje używają czarów przyspieszających. Zakładając że sorek będzie miał jednak bohy myślę że w takiej sytuacji będzie się poruszał z prędkością podobną co knajt. A jeśli chodzi o obliczenia które przytoczyłeś są na pierwszy rzut oka raczej nieprawidłowe, wogule wykonywanie jakichkolwiek obliczeń prędkości w Tibi raczej mija się z celem, ze względu na brak informacji o tym w jaki sposób dokładnie liczona jest prędkość, jak poszczególne przedmioty przyspieszają postać (bohy, tr). Zależnie jakiech założeń dokonamy możemy uzyskać skrajnie różne wyniki. Moje twierdzenie opieram przedewszystkim na doświadczeniu i logice.

Na prędkość ma bardzo duży wpływ także jakość łącza, co dodatkowo wypacza próby prównywania prędkości. Także się niezgodze z twierdzeniem że nie ma sensu dyskutować o prędkości, ponieważ jak dokładnie policzyć to żadna z pozostałych profesji nie ma większy szans na zabicie knajtka w pojedynke na tym samym lvl, ze względu na wielką ilość capa i hp. W takiej sytuacji największe znaczenie ma to czy knajt zdoła dogonić np. sorca, czy nie i tu właśnie zaczyna się dyskusja o prędkości.