Zobacz pojedynczy post
stary 17-11-2005, 21:14   #44
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ogorek
jasne... a zastanawiales sie czemu do szkoly potrafi wpasc chlopak ze splowa i zabic kilka osob a na koncu popelnic samobujstwo?
Bo nie potrafi sobie poradzić z problemami. Bo boi sie isc porozmawiac z psychologiem. Bo jak go "kocą" to boi sie postawić.

Cytuj:
a) nie chodzi o to zeby podejsc do kolesia i go zabic, ale o to ze ten noz ma cie chronic. uzywasz go do obrony...
Za samo grożenie będzie miał sprawe.
Cytuj:
b) jak zdaza... ciekawe czy jak dostaniesz po buzi od 5 dresow to nadal bedziesz tak spokojnie chodzil po swiecie...
To wtedy oni by spokojnie chodzili po poprawczaku. Bo ja nie daje soba pomiatać. To co dla ciebie jest kablowaniem dla mnie jest obroną. Nie dam sobie rady z bandą "twardzieli" to oni będą musieli sobie dać rade z policją.

Cytuj:
jesli go bija to troche trudno to ignorowac...
Jeżeli będzie stanowczy, ostrożny i nie będzie udawał twardziela to go nie zabiją.

Cytuj:
jest jeszcze jedno ciekawe rozwiazanie... [moim zdaniem oczywiscie]:
jesli koles ma normalna rodzine [tzn. ojciec nie jest pijakiem, a matka qrwa] to idziesz z kims doroslym [moze byc ojciec ale lepszy bylby brat tak kolo 25 lat, i zeby koniecznie to byl ktos z rodziny a nie kolega w dresie ] do niego do domu i gadasz ostro z rodzicami... wiem ze moze do wam sie wydaje idiotyczne ale jak ktos nawrzeszczy na jego starzych zeby trzymali synka na smyczy bo jak nie to bedzie niedobrze, to moze to dac niezle efekty... oczywisie nie nalezy ich straszyc podpaleniam domu itp tylko policja, sadem itp...
Tu masz całkowitą racje. Pewna część "twardzieli" pochodzi z normalnych rodzin i w domu uchodzą za "dobre dzieci". Jeżeli ma normalną familie to taka rozmowa powinna pomóc.
Cytuj:
no i jeszcze jedno wyjscie... ale to tylko wtedy jak sie naprawde dobrze dogadujesz ze starymi... poprosu z nimi pogadaj i popros o pomoc. zawsze lepiej wyjdzie jesli twoj ojciec pujdzie do dyrektora [i powie ze to skandal ze w szkole sie dzieja takie rzeczy i ze nikt tego nie widzi] niz jesli ty pujdziesz i powiesz ze 'Zenek' cie bije...
mozna straszyc szkole np tym ze pujdzie sie do gazety itp... jakis czas temu ktos z osiedla niedaleko mojej budy poskarzyl sie do gazety ze 'mlodziez' pali fajki w klatkach... no i jak do doszlo do szkoly to uuu... chartkot byl...
pamietaj ze w szkole zawsze bardziej licza sie ze zdaniem twojego ojca niz z twoim...
Kolejny przejaw twojej inteligencji - mimo, że ze złą ortografią. To rozwiązanie także popieram.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dechsta
Ja tam bym wolał żeby mi naje... pobili.., ale do takiej sytuacji chyba nie dojdzie
Więdz nie wychodź z domu po 20. Pozatym jak zobaczą, że moga tobą pomiatać bez konsekwencji to wtedy dopiero będziesz dla nich zerem.

@Nekromanta
Jakby byli w większej grupie lub w czołgu to polecam Granatnik ręczny RPG-76

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Karrak
A nie mówiłem? I powiedzcie mi teraz jaki jest sens produkowania się, skoro i tak tego nikt nie przeczyta...
Ech nie bądź taki pesymistyczny, bo nie dam ci wiecej linków
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 17-11-2005 o 21:17.
Shinjix jest offline