Co prawda moje doświadczenia z tymi potforami opierają się jedynie na podstawie filmów na TibiCam, ale, że takie filmy oglądam od ~2 lat to co nieco wiem
The Old Widow:
nie wali hitów 800+ to moge was zapewnić, ale po 500 jej się uda, paraliżuje, leczy się, summonuje do dwóch gs'ów. Amfelion miał kilka razy black hp przy solowaniu jak jej sie udało podejść.
Dragon Lord:
Loot będzie dobry jak masz szczęście lub siedzisz z 6h tylko na dl, bez dragów dsm i rh straaaaasznie rzadko choć są i hunty po 3 na jednym (marzenia) potwór silny myślę, że z powodu silnego damage niezależnego od zdolności bohatera (f-wave, fb) ucieka na red hp, co może sprawiać problemy, z bliska słabe hity przy shieldzie 80+ jesteś bezpieczny od jego pazurów (z tarczą of course)
Hydra:
Częsty loot, choć słaby. Nie jest potwór zaskakująco trudny. Paraliżuje i leczy się, ale nie dość szybko aby ekipa 3 shooterów 80 dist jej nie zabiła. Leczy się podobnie jak necro. Żadko się przerzuca i ma raczej średnie osiągnięcia co do hitów z bliska czy też "paralyze gfb" czy tez "paralyze wave" groźna jest jej "poison wave" zadająca obrażenia 300+ Huntowanie jej na non-pvp jest łatwiejsze, bo ekipa kilku sorców 30 lvl może summonować kilka fe i wtedy hydry giną jedna po drugiej. Trzeba jednak pamiętać o zablokowaniu fe aby nie podeszły do hydry. Blokerowi polecam trzymanie many na exure, w przypadku sparaliżowania.