A prawda zazwyczaj jest gdzies posrodku...
Osobiscie, jako Robert, pardom rownosci mowie NIE. KAzdy ma swoja seksualnosc: jedni sa hetero, inni bi a jeszcze inni homo. Ale szczerze mowiac kupa mnie obchodzi kto jaka ma. Nie widzi mi sie ogladanie ludzi, ktorzy, badz co badz, atakuje mnie forma erotyzmu, ktorego ja nie chce widziec. Prawdopodobnie tak samo by bylo z jakakolwiek parada heteroseksualna, ktora moja seksualnosc traktuje jak przedmiot, ktory mozna wystawic w muzeum.
To co robimy w nocy dotyczy tylko nas i naszych partnerow - ilu z was z tym sie obnosi.
Inaczej sprawa sie ma jesli spojrze na nia uwzgledniajac to, ze mimo wszystko jestem obywatelem wiekszej spolecznosci. I oznacza to ni mniej ni wiecej, ze niekoniecznie to co ja uwazam za sluszne jest sluszne z perspektywy innego czlowieka. W takim wypadku moglbym dopuscic parade rownosci - bo tak stanowi nasza konstytucja. Po drugie: z tego co pamietam parada normalnosci poszla bez problemu, kiedy ludzie z parady rownosc zostali zablokowanie. A trzeba pamietac, ze w tej drugiej byli takze rpzedstawiciele orientacji heteroseksualnej.
Ale w sumie to co sie dzieje teraz to juz jest komedia. Nie wiem czy tylko ja to zauwazylem, ale coraz czesciej homoseksualisci stawiaja sie w roli ofiar. Doskonale to bylo zreszta widac podczas ostatniej, zabronionej, parady. Wszyscy homosi wrzeszcza jak ich potraktowano, jak smiano im zabronic prawa do demonstrowania swoich pogladow. NIestety jakosc 100% z nich zapomina, ze parada zostala zakazana nie bez powodu. Policja jasno stwierdzila, ze nie potrafi zapewnic bezpieczenstwa uczestnikom na wybranej trasie. Poproszono o zmiane. Niestety organizatorzy sie nie zgodzili... no bo jak to, ustapic? Przeciez o to chodzi, zeby nas pobili! Zeby znow homoseksualiscy byli tymi dobrymi, a reszta tymi zlymi.
Taki pokaz wlasnych pogladom mam w glebokim 'powazaniu'. I niech Bog im poblogoslawi te cierpienia;]
|