Cytuj:
1) Demonstracja nie miała na celu propagowania homoseksualizmu (jak twierdzą przeciwnicy), miała na celu pokazanie, że ludzie o innej orientacji istnieją i mają dość bycia traktowanymi jak ewenement przyrodniczy.
|
NO wybacz, ale ja wiedzialem o isnieniu homoseksualisotw bez parady

I tak naprawde zwisa mi co oni robia do mometu, kiedy nie kaza mi ich traktowac jak normalnych ludzi. Nie moge ich traktowac jako normalnch, bo sila rzeczy oni od normalnosci odstaja. Zaprzeczysz?
Cytuj:
2) Zakaz demonstracji godzi w każdego z nas. Skoro górnicy w Warszawie mogli zrobić niezły roz******* i to zupełnie nielegalnie (i żeby było śmieszniej dostali to co chcieli i nikt ich po sądach nie ciągał), to dlaczego homoseksualiści nie mogą?? A skoro homoseksualiści nie mogą to kto następny nie będzie mógł??
|
No to niestety jest fakt. Ale zauwaz ze z powodow niejako 'osobistych' zostala zabroniona tylko ta warszawska parada. Ta ostatnia zostala zabroniona z calkowicie obiektywnych powodow o czym wspomnialem w swoim pierwszym poscie.
Cytuj:
3) Dziwnym jest, że zezwala się na istnienie organizacji paramilitarnej, propagującej faszyzm i nazizm natomiast ogranicza się wolność słowa ludziom zorientowanym inaczej (czyżby jakaś dyskryminacja??).
|
Organizacja rzeszajace homo tez istnieje. I z tego co mi wiadomo ma status prawny. Gdzie tutaj dyskryminacja? Jak widzisz homo i hetero w gruncie rzeczy maja te same prawa. Nie liczymy oczywiscie mozliwosci zakladania rodzin, bo na to za wczesnie - polskie spoleczensto do tego nie doroslo. Ale moze za 20 lat?
Cytuj:
50 lat temu to samo mówiono o tych "dziwactwach" głoszonych przez pastora Kinga. 100 lat temu to samo mówiono o dziwactwach głoszonych przez sufrażystki.
|
No spoko... i co z tego? Na wszystko przychodzi czas

Zreszta te porownanie jest nijakie, bo homosi maja rowne prawa. Ba - ja nawet nie widzialem lokalu gdzie by byla tabliczka 'zakaz wstepu homoseksualistom', a bar TYLKO dla homosow widzialem
A pozatym: do jasnej cholery: jest ogromna roznica pomiedzy tolerancja a akceptacja. Toleruje homosekualistow ale nigdy w zyciu ich nie zaakceptuje.