Zobacz pojedynczy post
stary 25-11-2005, 17:42   #1
seprob
Guest

Domyślny Nadurzywanie slowa "hack"

Witam! Ostatnio bardzo czesto slysze stwierdzenia ludzi grajacych w Tibie w stylu "shakowali mi postac". Nie ukrywam ze bardzo mnie to irytuje wiec postanowilem napisac kilka slow wyjasnienia. Haking jest penetrowaniem systemow komputerowych w celu poszerzenia swej wiedzy. Uzywanie stwierdzenia "shakowali mi postac" wedlug uzytkownika ktory stracil postac ma zapewne oznaczac ze jego dane konta zostaly skradzione. Czesc uznaje pewnie takich ludzi za hakerow. Lecz kradziez tego typu danych w zaden sposob nie wiaze sie z hakingiem. Oczywscie ktos kto przejal haslo do konta moze byc hakerem tudziez krakerem, ale moim zdaniem uzywanie slowa "hack" w odniesienie do kradziezy danych postaci w Tibia jest przegieciem. Dlatego prosilbym abyscie przestali naduzywac tego slowa i poczytali troche o samej kulturze hakerskiej lub pobyli troche w gronie ludzi ktorzy z bezpieczenstwem komputerowym maja stycznosc na codzien. Przekonacie sie wtedy ze mam racje i ze sami nigdy byscie tak nie powiedzieli gdybyscie sie troche dowiedzieli ha temat hakingu.

Ostatnio edytowany przez seprob - 25-11-2005 o 17:47.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.