Zobacz pojedynczy post
stary 03-12-2005, 16:21   #1

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny Mikołajki - za czy przeciw?

Dzisiaj chodziłem z kumplem po mieście starając sie wymyślić jakiś fajny pomysł na prezent i pomyślałem że przecież wy też chcecie na pewno wylać swoje żale na ta troche dziwne święto.
Dlaczego dziwne? Otóż niby żaden człowiek ich nie rozpoczął (a jeżeli ktos to zrobil to nie wiemy kto), nie ma liczonych jak np. WOSP ile razy juz sie odbywalo. Po prostu jest.
Pierwsze pytanie:
Czy w waszej rodzinie jest kultywowane to swieto? Czy jakos specjalnie sie zbieracie czy tylko prezenty w nocy podrzucane i spokoj?
Drugie pytanie:
Czy w waszej klasie jest specjalnie obchodzone to swieto? Moze dzien wolny od szkoly/pytania et cetera. A moze dajecie sobie prezenty, jezeli tak to w jaki sposob jest to rozgrywane.
Trzecie pytanie:
Czy wy kupujecie komus prezent, a moze juz kupiliscie i chcecie sie pochwalic? A moze chcecie sie zapytac co kupic bo czasu coraz mniej...
A moze po prostu w klasie macie to swieto obchodzone w sposob jakis taki "inny, ciekawszy". Piszcie i chwalcie sie, moze za rok bedzie to powtorzone na drugim koncu kraju.

Uf, koniec pytan wiec moze ja pierwszy odpowiem na te pytania....
1) Kiedys bylo kultywowane ale obecnie po prostu rodzice daja mi pieniadze (100 zlotych) i sam sobie robie prezent. Jest to o tyle fajne ze ja sobie nie kupie glupiego prezentu ktory po 5 minutach pojdzie w kat. Jednak sa pewne minusy, np. nie ma jakiejs takiej tradycji wzajemnych prezentow. Ale coz przezyje to.
2)Ta, na matmie mam sprawdzian....
a w klasie to mamy tradycyjne kupowanie prezentow. Losowanie i takie tam
3)Kupilem prezent dla kumpla z lawki (ale ciiii ) i nie mialem pomyslu to kupilem mu fajne stringi ze swinka ;P nie chcialem tego kupowac ale jak mi juz sklepy pozamykali to praktycznie mialem zerowy wybor. ale mam nadzieje ze sie spodoba. U nas w klasie byl dodatkowy aspekt zabawy: oprocz osoby losowales literke na jaka wszystko w paczce musi sie zaczynac. Np. "Marian Paździoch" i literka "F" ale z tego co widzialem kumpli to nie kazdy to przestrzega... szkoda bo to jest moze utrudnienie ale dosc fajne. Ja tez troche nagialem zasade i z "F" kupilem "fikuśne majtki"
To by bylo na tyle.
Co by tu jeszcze napisac? Zycze jak najfajniejszych prezentow (nie zwiazanych z tibia, to wam nie jest potrzebne) no i tego uczucia ze sie sprawilo komus radosc w momencie dania mu prezentu... to chyba najfajniejsze w tym "dziwnym dniu".....

@Tiligus
Spammer plax ;< Ban him!!
A tak na serio, to juz ci mowie - mikolaj to twoj tata ;P

Ostatnio edytowany przez Ville - 03-12-2005 o 16:35.
Ville jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.