@Kald
Przy całej sympatii do ciebie, Kald...
"To nie było na zasadzie, miałeś chamie złoty(ale niedopucowany) róg, a zostawiłeś gówna wór. To było na zasadzie, dostałeś wór gówna to sobie radź, hehe, potem i tak będzie na ciebie - boś postkomuch i społeczeństwo się od ciebie odwróci. I popatrz, jakoś się nie odwróciło, skoro lewica rządziła tak długo."
A teraz przytoczmy wypowiedź na temat PO.
"I PiS i PO zachowały się po gówniarsku. PiS dogadywał się nie z tymi, co trzeba, a PO zamiast wziąść co zostało i zająć się sprawami Polski, to zaczęło strzelać fochy. Jak dzieci w piaskownicy."
PO jest w tej samej sytuacji co SLD za czasów Millera, Janika, Oleksego i spółki. SLD miało opinię postkomunistyczną (teraz też - póki nie wyplemią całej garści idiotów z 'baronady', którzy zostali dalej ssać wielkiego, mlecznego cyca zwanego RP, to opinia o Samych Lewych Dziadach mi sie nie poprawi), więc było praktycznie skazane na porażkę. PO zaś dostało same gówniane resorty (ministerstwo zdrowia? Toż to się samo przez się rozumie jako "bekniecie za to") i nie miałoby w tym rządzie nic do gadania. Że przytoczę cytat z wywiadu z Tuskiem we Wprost - "podczas obrad koalicyjnych czułem się, jakby za drzwiami czekali łysi faceci z pałami".
Do dyskusji o antykomuchach się nie przyłączę - Kald prowadzi krucjatę, nie ja. Tak, nie lubię SLD i uważam, że mówienie "za komuny było lepiej" oznacza tylko WIELKIE niewtajemniczenie w tamte czasy. Nasłuchałem się, naczytałem i naoglądałem wystarczająco, żeby móc powiedzieć, że w czasach Wielkiej I Niegasnącej Światłości Idei Naszego Wielkiego Nieśmiertelnego Wodza Nad Wodzami Lenina było do bani.
Co do obecnej sytuacji politycznej - rządzi nami Jarosław Kaczyński. Kręci prezydentem, kręci rządem, kręci wszystkim. Strzelba jest w szafie, więc jestem przygotowany na lata Wielkiej I Niegasnącej Światłości Naszej IV Rzeczypospolitej. :p