Zobacz pojedynczy post
stary 09-12-2005, 10:01   #25
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
no wybacz ...wiekszosc, ba moze nawet wszyscy tutaj nie pamietaja prl...ja mam te swoje 20 lat i co nie co zaczynam pamietac dopiero kiedy prl padlo... ale od tego są nauczyciele historii, od tego sa rodzice, starsze rodzenstwo... to sie nazywa edukacja...i nie widze nic zlego kiedy mowie to samo co te 10-15 lat temu.. a wiecie dlaczego? bo to jest prawda! a nikt jakos nie podnosi sprzeciwu ze np Alianci wyladowali w normandii...dlaczego? bo to jest taki sam fakt historyczny jak stan Polski za PRL
Jest roznica pomiedzy potwierdzeniem, ze kiedys bylo zle (tak, ja tez uwazam, ze wtedy bylo zle) a pieprzeniem ludzi o tym, ze dzisiejsza lewica to komunisci. Czaisz o co mi chodzi? Bo tylko o to mi chodzilo.

Wystarczy przeciez wspomniec o tym, ze np. jestem zwolennikiem SLD i juz pewne osoby z tego forum wyskocza z tekstami, ze lewica to komunisci etc. Niestety - te same osoby jakos nie chca poszukac i np. TERAZ podczas budowy IV RP na rząd, kierowany przeciez przez jakznie NIEkomunistyczna partie na wiceministra sprawiedliwosci mianuje Andrzeja Kryże, który UWAGA w latach 80 skazywal dzialaczy opozycji na kary wiezenia (chociazby na Komorowskiego). Czy oni juz zapomnieli jaka nagonke zrobili na Cimoszewicza, ktory NIE skazal ani jednego opozycjonisty?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem