Temat: Głosowanie!
Zobacz pojedynczy post
stary 09-12-2005, 21:34   #42
Dabek
eX Moderator

Dabek's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004

Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
Domyślny

Mhm, bardziej oczo***nej czcionki nie było?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa?
Nie wpadliśmy na to, to że Ty masz bogatą rodzinę gdzie co druga osoba ma karty kredytowe nie znaczy że wszędzie tak jest - NAPRAWDĘ sporo osób nie ma dostępu do kart kredytowych - a często też rodzice (a tym bardziej dalsi krewni) nie rozumieją charakteru transakcji przez internet i (zresztą całkiem słusznie w wielu przypadkach) boją się podawać dzieciom numerów kart - łatwiej im zrozumieć i pogodzić się z "daj mi 90 złotych, kupię sobie grę", i nikt tu nikogo na nic nie naciąga. Ja sam przez 2 pierwsze razy musiałem kupić pacc wysyłając pieniądze w kopercie (tydzień czasu czekania i denerwowania się ), bo nie znalazł się NIKT kto by mi raczył udostępnić kartę. Teraz też, gdyby nie to że ostatnio pomóc kupić pacc mi pomogła mama koleżanki z gry, pewnie skorzystałbym z oferty tibia.pl - i byłbym z tego szczęśliwy że się nie muszę martwić o to czy kasa nie przepadnie, a wszystko jest łatwo i szybko.

I co was tak do cholery boli to że tibia.pl na tym niby "zarobi"? Po pierwsze te pieniądze nie idą na fundusz zakupu Maybaha dla Droma, tylko na rozwój serwisu (nagrody w konkursach się z powietrza nie biorą), a po drugie to nawet nie jest takie łatwe proste i przyjemne jak wam sie zdaje, jakbyście mieli gg Droma to byście pare razy zobaczyli opisy na temat jego stosunku do Urzedu Skarbowego^^.

Owszem, namawiamy do głosowania, ale na opcje która jest dobra, a conajwyżej obojętna (ale wtedy nikt nie zmusza do głosowania) dla wszystkich (oprócz ludzi o mentalności psa ogrodnika, których boli to że komuś innemu coś się udaje). I po raz kolejny - jeżeli CipSoft wprowadzi na skutek tej ankiety jakieś ulgi, to NIKT z zespołu tibia.pl na tym nie zyska, NIKT z Was na tym nie straci, a zyskają użytkownicy którzy chcą kupić pacc przez nasza stronę.

A cena to cena - żyjemy w gospodarce rynkowej, skoro ludzie kupują po takiej cenie, to znaczy że nie jest zbyt wysoka. A gdyby była niższa to jakiś konkurs by wypadał raz na dwa lata - super interes dla Droma w zamian za latanie co chwile na pocztę/do banku, użeranie się z Urzędem Skarbowym i prowadzenie całego tego interesu.

A co do "łamania prawa" - rzucanie fałszywch oskarżeń i pomówień też nie jest zbyt fajne, a nawet jeśli nie niezgodne z prawem, to nieetyczne. Znajdź mi takie prawo które zabrania pośredniczenia w transakcjach przez internet.
Dabek jest offline