@ Nekromanta:
"Moze chodzilo mu o ustawy (becikowe, pfff), jak i np diety poselskie?"
Mowa tu o PRL i AWS a nie o Pisie-czytaj uwazniej.
"No pewnie, bo gosciu po zawodowce, ktory za komuny pracowal..hm...9 godzin, zarabial dosc sensowna sume, za ktora sam moglby jako tako utrzymac rodzine. A teraz szuka przez pol roku pracy, zeby pozniej siedziec w hurtowni przez 12h albo i wiecej, aby zarobic 800 zl na reke? Polowa z tego idzie na czynsz, a kolejne 200zl na prad + wode...I co tu lepszego?"
No tak... bo najlepiej by wam było zyc, dgzie nie rtzeba sie uczyc zeby znalezc dobrą prace nie? najlepiej tak jak kiedys, gowniane wykształcenie, gowniana robota - byle na odpier_dol sie a kasa na ręke idzie... tak by Ci bylo najwygodniej nie? a powedz mi..co ten czlowiek mial z kasy?Ostatnio rozmawialem z moim w00jkiem, ktory caly prl zapi_erdlal w panstwowym zakladzie. przyszedl do mnie do domu i mowi jak to za komuny mu bylo dobrze... spytalem sie go zatem: miales za komuny nową lodówkę? - nie... miałes za komuny własne mieszkanie? - nie..wspoldzelcze... miałes za komuny samochód? nie...a teraz? amsz to wszystko? mam! wiec ja sie kurde pytam jak było lepiej?!
"A popatrz na obecny rzad - minely ledwo dwa miechy, a juz zaczynaja myslec nad glupotami i tluc sie o stolki..."
Napisze to po raz drugi - naucz sie kolego czytac..czy ja kiedykolwiek mowielm ze popieram rzad Pisu?
"ad1. bo lepiej zlikwidowac zaklady, ktore utrzymywaly miasto? Patrz Walbrzych - w biedaszybach kto teraz pracuje, jak nie ci, ktorym zaklady zamknieto?
ad2. w czasach komunizmu przyznawano mieszkania socjalnie i inne bajery - a teraz, w porownaniu z tamtymi czasami, bardzo malo buduje sie mieszkan panstwowych..."
ad ad 1:ha! a to dobre...nie zakaldy utrzymywaly miasto a panstwo ktore do nich doplacalo...
ad ad 2: "i inne bajery" - rzeczowośc twojego wywodu mnie powaliła - a socjalne mieszkania jak byly tak są...
"WOS bedzie mial za rok, a nauczycieli od historii ma raczej dobrych. Za to tobie pogratulowac obiektywnego patrzenia na swiat "
poprawka, mnie mozna pogratulowac twardego stąpania po ziemii , a nie patrzenia na nią przez rozowe...aa przepraszam -czerowne -okulary.
"A nie widzisz, ze praktycznie w kazdych wyborach jest to samo haslo, tylko pod inna nazwa? "Badzmy dumni z Polski", "Prezydent z zasadami", "Uczciwy prezydent", "Czlowiek z charakterem"? Fajnie to zobrazowano na jednym z bilboardow wyborczych - "Wybieraj Giertycha, co cie w dupe popycha" oraz "Czlowiek z charakterem, a cialko tez ma zaj***iste""
Po raz trzeci dzisiaj - czy ja kiedykolwiek popieralem PIs?
"Jakby tak popatrzec tylko na rzad w Polsce, to sa ciagle ci sami ludzie, tylko siedzacy na innych stolkach..."
tak jest!! KOMUNO WROC!! lepiej miec jeden rzad przez 30 lat niz inny rzad co 4 lata... ha!
@Rabanbar
"Moze dla polski nie wyszlo by to na dobre gdyby został prezydentem ale Lepper to jest przynajmniej facet z jajami. Mowi to co mysli a nie to co mu wypada. Powiedzmy sobie szczerze, wszyscy, kompletnie wszyscy mówią to co ludzie chcą usłyszec..."
Wybacz, ale nie chce aby moj naród reprezentowal człowiek, który pozbawiony jest jakiegokolwiek ogładu, jest populistą i egoistą.
@Evil Tibian
"Ja wogole sie tym nie interesuje, "Fakty" ogladam tylko dla beki i żyje mi sie dobrze "
Moze to i lepiej dla Ciebie..o ile ja bym byl szczesliwszy gdybym nie byl w mlodziezówce PO...
@Vil
"Wzrost gospodarczy to akurat wskaznik sztuczny, tak samo jak srednia placa, ktorej nie siega nikt z ludzi ktorych znam ( a pomimo to jest "srednia" ). Nie wplywa to w zaden sposob na moj obraz kolejnych rzadow, ktore najpierw mowia to co glupi narod chce uslyszec, a potem robia swoje. Zgadzam sie, ze sytuacja jest ciezka, ale jak na razie nie widze powaznych prob jej poprawy, a tylko przepychanki na poziomie przydzialu stolkow."
W jednym się z Tobą zgodzę... nie widać poprawy dla Polski.. moim zdaniem jedynym słusznym wyjsciem byloby wprowadzenie podatku liniowego, co zresztą proponowała PO.