Przegięliście pałę, klocki.
Cytuj:
13- latek moze kupic snickersa i itp, ale Pacca nie bardzo:-P
Wedlug Kodeksu Cywilnego osoba, ktora nie ukończyła trzynastu lat, nie ma zdolnosci do czynnosci prawnych(Art 12. KC).
|
A powiedz mi, z łaski (nie laski) swojej, CZYM TO SIE RÓŻNI? Bo niestety, jestem tak bardzo ograniczonym młotkiem, że nie potrafię tego pojąć. Od kiedy do zakupu TOWARU potrzeba osobowości prawnej? OD KIEDY? Jakbyś nie zauważył, to PACC jest TOWAREM. Niczym innym. a Drom kupuje ten
TOWAR i sprzedaje go dalej. Tak jak każda hurtownia. Teraz pytanie za złotych pięćdzieśiąt: czy byle dzieciak może iść do hurtowni i kupić sobie TOWAR? takiego, powiedzmy lizaczka? Nie? a niby czemu? Bo nie ma osobowości prawnej? dobre!
Cytuj:
Oznacza to ze dla szarego zjadacza chleba cena pacc wzrosnie. Imo w newsie powinno byc napisane iz cena pacc moze wzrosnac, ale jak sie pofarci to wyludzicie od nich znizki. A obecnie to jest ze moze sie zmniejszy a moze i nie, a tak naprawde to sie jeszcze zwiekszy. (Tak tak widze roznice miedzy wzrostem kosztu ze wzgledu na sprzedawanie przez posrednika a bezposrednim wzrostem cen)
|
Czekaj czekaj, bo nie czaje. Czyli jak opcja Reseller wygra, to CipSoft specjalnie podniesie ceny tylko dla resellerow? Czy rozumuję dobrze? Jeśli tak, to za przeproszeniem,
chrzanisz jak poroniony. Wiesz czemu? Bo niestety, mój piękny, niejesteś w stanie sprawdzić kto JEST resellerem, a kto NIE. A jeżeli podniesie cene dla wszystkich, co jaden kij, na kogo zagłosują, nie? Więc po co chrzanisz?
Cytuj:
Utrzymanie servera obecnie chyba nic was nie kosztuje od kiedy za wszystko buli fpp.pl. Pozatym polecam zapoznanie sie z hostingiem firmy np Servage ktora oferuje bardzo przyzwoity hosting za male pieniadze. (Chyba ze wolisz zeby maszyna stala w 2 pokoju wtedy rzeczywiscie pochlonelo by to duzo pieniedzy)
|
Czytałeś wymagania? Przeanalizowałeś koszta? Nie? to wróć. Tak? czytaj dalej.
FPP buli za wszystko. Fajnie. to mamy tak to zostawić? Jak królewicze z bajki? Nie pomyślałeś że hostują nas za FRIKO? za NIC, DARMO, ZERO, /dev/null ? I że w KAŻDEJ chwili mogą na nas się wypiąć? powiedzieć ładnie "s*******ajcie", zrobić
rm -rf / na serwerkach i całą stronę szlag trafi? domene kupili oni. forum (vBulletin 3.0) kupili oni. WSZYSTKO jest w ich rękach, FPP ma keya do boarda, ma serwery, ma wszystko. czy jesteś w stanie ogarnąć swoim mózgiem, jaki ruch jest na tych serwerach? dla przypomnienia: TRZY RAZY dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczu. Nie wiem czy wiesz, ile to kosztuje, ale jeszcze dodam ci do tego tyle, że najprawdopodobniej kompy są połączone w klaster, który w godzinach szczytu NIE WYRABIA. Dotarło? NIE WYRABIA. Chrzanić to, że FPP.PL jest jednym z największych hosterów osiągalnych w polsce. Jasne. Oni to nic. masz lepszą ofertę za darmo? Nie za darmo? okej. Ty płacisz. Nie? a czemu? my powinniśmy? a z jakiej racji? Że niby mamy wam podać wszystko na szczerozłotej tacy? szczerze? chrzanie takie podejście. Jest troche normalnych ludzi, siedzą u mnie na kanale. Forum może przestać istnieć, wali mnie to. Przebywanie tutaj sprawia(ło) mi frajdę. Poza paroma pacanami, którzy myślą, że jak sobie napiszą że mają xx latek i objadą każdego to będziemy za nimi z tacą biegać.
Jakoś was przeżyłem, a bez was będzie mi tylko lepiej.
Jeżeli jeszcze nie dotarło, to powiem ci, że nie beierzemy żadnych pieniędzy za to, że sziedzimy na fotum, sprzątamy po was, pomagamy wam i użeramy się z wami. tak, to też do ciebie, czytelniku. A dostajemy w zamian? meee, beeee, kukuryku. Żygać mi się chce, jak to czytam, wiesz?
Cytuj:
Phoelerius śmiem stwierdzić, iż Twoj level jest odwrotnie proporcjonalny do Twojego IQ.
|
Ox (btw, dzięki) to jest inaczej. Wiesz, im większe łącze, tym krótsz fallus. Panowie mają chyba Neo+ 1024
Cytuj:
Hmm to chyba was oszukuja bo wszytsko chodzi jakby na 486.....
|
Jasne stary, co to jest, 1500+ użytkowników naraz, pikuś, to moje 286 jest szybsze.
Nie wiesz, o czym mówisz.
Cytuj:
BO KAZDY KTO DOTYKA TOWARU CHCE ZAROBIC proste prawa gospodarki...
|
Toż przecież Drom już maca te PACCe od dawna, a jakoś dopiero teraz cena automagicznie wzrośnie. Gdzie tu, kutfa, logika? Moje IQ nie nadąża za Towim, wybacz mi. Czy możesz mi to wyjaśnić jeszcze raz? Tak powoli i krok po kroku?
Cytuj:
A co do obrazania to sie "kolego" odwal Phoelerius jest bardzo porzadnym gosciem z ktorym mozna pogadac i zapewniam ze przewyazsza Cie swoim IQ. Pozdro dla Ciebie Phoe~~!!
|
F kópie raźniej, a pozatym kópy nikt nie ruszy.. bo śmierdzi? Swoją drogą, już dwóch takich "undergroundowych" ziomkuff dwóch było. Czyżbyście powrócili? Janek, to ty?
Cytuj:
No własnie Zarobic czyli ten zarobek bedzie finansowany z kieszeni klienta czyli kazdego z nas bo szczerze mowiac nie wierze ze Cip Soft zmiejszy oplaty w ten sposob zmniejszajac swoje zarobki bo po co??
|
Tą cześć tekstu droma o Prowizjach pobierancych przez System V przespałeś, pominąłeś czy zlałeś z góry na dół?
Cytuj:
wprowadzanie w bład nie jest etyczne
|
A na co do cholery idzie cały budżet dzałów marketingowych? Kampanii wyborczych? Jeszcze może mi powiesz, że powtarzanie kłamstw nie czyni ich prawdą?
Cytuj:
I skoncz z insultowaniem Phoe kazdy ma swoje zdanie on ma takie wiec jest to tylko i wylacznie Jego sprawa i nie powinienes tego negowac.
|
Krytykować to my, nie nas, co? I co jeszcze?
Cytuj:
echh słuchaj z interpunkcją oraz angielskim nie mam najmniejszych problemów więc przestań zmieniać temat bo nie o poprawnej polszczyznie tutaj rozmawiamy.
|
Nie, wcale (patrz na zdanie :>)
I jeszcze bonusowo:
Cytuj:
01:47:13 <@Vall> http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...6&postcount=41
01:47:22 <@Vall> Ten koles jest chory.
01:49:34 <@Vall> nie no serio. Ten koles ma niby 21 lat?
02:00:29 <@Vall> Nie no, takich ludzi jak tych dwoch gosci powinni za jaja powiesic
02:02:55 <@Vall> Scorcerer: ich to chyba podnieca, ja bym po prostu zignorowal
|
Opinia osoby postronnej - Dzięki Vall za pozwolenie umieszczenia tego tutaj. Jak chcecie sobie pogadać jescze, to zapraszam na #tibia.pl, o ile Ghost nie wydłubie wam serc łyżeczką, bo coś ostatnio znerwicowany jest.