Zobacz pojedynczy post
stary 11-12-2005, 23:18   #25
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

7/10 - Film jest pieknie wykonany ale...
Jeżeli ktoś czytał książkę zauwazy, iż reżyser skupił się głównie na samym turnieju, wiele waznych elementów jest wyciętych! Najbardziej zabolało mnie potraktowanie pucharu Quiddlicha... Parę roździałów z książki zastąpiono nawet nie 5 minutowym fragmentem... Po ujżeniu przez sekundkę stadionu byłem wręcz pewien, że ta cześć książki będzie cudem a du skucha... wielka skucha... Okrojenie filmu z tych elementów sprawiło, że widz nie czytający książki może się pogubić w wydarzeniach, niby nieważne sceny w książce, wycięte w filmie, pełniły rolę łączników między konkretnymi wydarzeniami. Tak to ni z tąd, ni z tamtąd Harry w 10sec z pogożeliska na stadionie znajduje sie w pociągu do Hogwartu... Niepotrzebnie reżyser skracał film do 2h... przecierz mógł nakrecić go do 3h, jak to było z Władzią, nie wycinając ważnych elementów (niestety Władzia stracił Toma...) Wiele elementów zostało zmienionych na niekorzysć filmu... choćby ostatnie zadanie, Powiedzcie mi gdzie sfinks ?! Czy ROwling sprawdzała scenariusz przed rozpoczęciem zdjęć?!

POdsumówując: Film ciekaw, dla każdego fana Harrego obowiązkowy, ale niestety nie jest on tym, czego się spodziewałem... mam nadzieje, że V będzie lepsza

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Oj trudno się chyba na dzień dzisiejszy dostać do tej grupy. Jak się nie mylę liderką jest Vanessa, a jak często bywa na forum to wszyscy wiemy.
Często czyli nigdy.... jezu.... niech ktoś w końcu zrobi coś z tą grupą! Za miesiąc minie rok (365 dni / 12 miesięcy / 52 tygodnie) od kąd złożyłem podanie i żadnego wyniku....

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 11-12-2005 o 23:24.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem