Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Człowieczku o czym Ty wogóle gadasz. Przecież kupowanie pacca przez pośrednika jest przeznaczone głównie dla osób, które nie posiadają karty.
|
A czy ja mowie ze dla takich nie jest?
Cytuj:
Więc nie porównuj prędkości załatwienia pacca przez pośrednika i przez swoją kartę, tylko przez na przykład przekaz pocztowy do Niemiec.
|
Nie porównuje, czytajmy ze zrozumieniem. Stwierdzam jedynie fakt, że przez pośrednika nie może byc szybciej.
Cytuj:
Napewno nigdy nie będzie tańsze? To wytłumacz mi po co CipSoft zrobił taką sondę? Postanowili sobie, że jak wygra "reseller" to sobie podniosą ceny żeby mniej ludzi kupowało pacc?
|
Tłumaczę: zapewne po to aby przekonać się ile osob korzysta z takiej opcji, a co za tym idzie
byc moze wprowadzic jakies udogodnenia (niekoniecznie obnizke ceny) dla pośredników.[/quote]
Cytuj:
Oczywiście, że sami nic nie piszą, że ceny zostaną obniżone, ale mamy własne mózgi?
|
Raczej mamy, problem w tym, ze niktorzy z nas z nich nie korzystaja...
Cytuj:
Więc możemy się domyślać, że skoro jakaś opcja wygra, to CipSoft postara się sposób zapłaty podany w tej opcji ułatwić, przyśpieszyć, bądź zmniejszyć cenę.
|
Jak najbardziej się zgadzam, nigdzie nie pisałem ze nie mozemy
Cytuj:
Na następny raz z łaski swojej najpierw się zastanów, potem pisz
|
Zawsze sie najpierw zastanawiam. powyzsza praktyke radze stosowac i Tobie
I sedno sprawy, jakby ktos nie zrozumiel. Nie staram sie tu krytykowac Tibia.pl lub oskarzac o naciaganie. Normalnym jest ze zalerzy im na nawet najmniejszych pieniadzach. Stwierdzenia osob na temat reklam google itp sa conajmniej smieszne, nie orientujecie sie ile kosztuje utrzymanie serwera, nie piszcie na ten temat. Glupota tez jest stwierdzanie ze stoi on na 486 (swoja droga troche mnie to ubawilo), biorac pod uwage liczbe odwiedzin (ktora jak sadze jest dosyc wysoka) przy serwerze postawionym na slabej maszynie moznaby bylo odpalic strone, pojsc sie przespac i wrocic przegladnac to co sie zaladowalo.
Jedyne co mi przeszkadza i przelknalem z niesmakiem to sposob podania tej informacji. I tu moja prosba do moderatorow: starajcie sie wazyc slowa, zwracajcie uwage na to, ze to co napiszecie czyta calkiem sporo osob. I postarajcie sie tlumaczyc newsy moze bardziej doslownie, to napewno nie zaszkodzi, bo uwagi w stylu:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Proszę wszystkich o (...) i zagłsowanie na "reseller".
|
jest po prostu nie na miejscu, chocby nie wiem jak najlepsze intencje wam przyswiecaly.
Tyle mojego, do reszty nie mam zadnych zastrzezen, co by nieporozumien nie bylo.