Zobacz pojedynczy post
stary 12-12-2005, 21:51   #39
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ketsok
@ Nekromanta:
"Moze chodzilo mu o ustawy (becikowe, pfff), jak i np diety poselskie?"
Mowa tu o PRL i AWS a nie o Pisie-czytaj uwazniej.
Mowiles o ustawach, wiec nawiazalem do ustaw, a nie do walki AWS-PIS.
Cytuj:
No tak... bo najlepiej by wam było zyc, dgzie nie rtzeba sie uczyc zeby znalezc dobrą prace nie? najlepiej tak jak kiedys, gowniane wykształcenie, gowniana robota - byle na odpier_dol sie a kasa na ręke idzie... tak by Ci bylo najwygodniej nie?
Tak, tak byloby mi wygodniej - bo kiedys gosciu sie nie uczyl i mial dostatecznie duzo kasy, a teraz uczysz sie 1/4 swojego zycia, siedzac pol dnia nad ksiazkami, i masz podobna (lub gorsza) sytuacje finansowa od np gornika z zawodowka w czasach PRLu. A taki gornik conajmniej czas mial dla siebie...
Cytuj:
a powedz mi..co ten czlowiek mial z kasy?Ostatnio rozmawialem z moim w00jkiem, ktory caly prl zapi_erdlal w panstwowym zakladzie. przyszedl do mnie do domu i mowi jak to za komuny mu bylo dobrze... spytalem sie go zatem: miales za komuny nową lodówkę? - nie... miałes za komuny własne mieszkanie? - nie..wspoldzelcze... miałes za komuny samochód? nie...a teraz? amsz to wszystko? mam! wiec ja sie kurde pytam jak było lepiej?!
Znajdz mi zdanie, gdzie jasno i wyraznie napisalem "wg mnie za czasow komunizmu bylo lepiej"?

Cytuj:
Napisze to po raz drugi - naucz sie kolego czytac..czy ja kiedykolwiek mowielm ze popieram rzad Pisu?
Popierasz dzisiejszy rzad (PIS+PO+inne gowna),co mozna wywnioskowac z twojej wypowiedzi. Nie powiedzialem, ze popierasz ktorakolwiek partie.
Cytuj:
ad ad 1:ha! a to dobre...nie zakaldy utrzymywaly miasto a panstwo ktore do nich doplacalo...
Misiu kolorowy, a teraz to juz nawet panstwo nie chce miasta utrzymywac...
Cytuj:
ad ad 2: "i inne bajery" - rzeczowośc twojego wywodu mnie powaliła - a socjalne mieszkania jak byly tak są...
Moi dziadkowie czekali na mieszkanie komunalne bodajze 3 lata. Jesli ty w tak krotkim czasie otrzymasz mieszkanie, pojade do ciebie i pogratuluje ci osobiscie.
Cytuj:
tak jest!! KOMUNO WROC!! lepiej miec jeden rzad przez 30 lat niz inny rzad co 4 lata... ha!
Ta, wolalbym jeden rzad, bo w tym i tak siedza te same mordy I kto jest nowy? Rutkowski, ktory zostal poslem dla immunitetu?