Zobacz pojedynczy post
stary 19-12-2005, 14:09   #57
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Byłem.
Raz:
Film niemiłosiernie poucinany: nie dość, że akcja się poplątała, to jeszcze w naszym tr0 mhrocznym kinie dwa razy ucięła się scena w połowie dialogu.
Dwa: Hermiona - co to qrwa jest? Ja wiem, że ona ma "talent", że jest tzw. "one-take-watson" (prawdopodobnie w ogóle nie powtarza scen, wszystko kręci za pierwszym razem), ale ona ma 15lat (tutaj chcę się pochwalić przed wszystkimi napalonymi fanami - urodziła się dzień przed mną xP), nie musi gestykulować i prawić morałów jak dorosła aktorka. Szczególnie nie podobała mi się scena na balu gdzie kazała tym dwóm iść spać. Nie będę się oszukiwał, podoba mi się, ale do cholery jasnej czemu z filmu na film ona robi się coraz bardziej *******nięta? Poczytajcie sobie wywiady z nią: "Uwielbian tenisa. W przyszłym wcieleniu będę mistrzynią świata" (sic!), "Mogłabym urodzić Bradowi Pittowi dzieci. Bo nie jestem jak ta Jolie, czy Aniston, wiem co to odpowiedzialność." - to tylko niektóre kwiatki wyszukane z gazetek mojej kuzynki.
Trzy: Umcykumcyk świętokradztwo. Być może jestem walnięty, ale zdaje mi się, że scenariusz pisał ktoś kto w ogóle nie czytał książki. Boże, Władce Pierścieni mniej poskracali, zrobili filmy trzy-godzinne, a jakoś się na nich nie nudziłem. Ten film trwał 150 minut, tylko czekałem aż się skończy.

Podsumowując:
- Scenariusz, cięcia i przeinaczenia
- Świętokradztwo
- Scena w łazience (omg)
- Pierwsze zadanie
- Coś co ludzie nazywają dubbingiem
- Gra aktorska panny Emmy W.

+ Wygląd panny Emmy W.
+ Muzyczka, nawet przyjemna dla ucha.
+ Nie ucięli sceny na cmentarzu (to już SUKCES, bo mogli tą sceną tylko mignąć)

ogół: 3/10

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dominikk
UP: ale ty masz gadane

Ksiazki nie czytalem :/
(..)
Ogolnie film oceniem 9/10
Widać, że nie czytałeś książki. Większości, która nie czytała film się podobał. Tym, którzy czytali - już mniej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dominikk
PS pozdro dla wszyskich manaikow Harrego Pottera
<Macha> Zastanawiając się jak można być maniakiem nie czytając książki.
Ale jak można być metalem słuchając tokio hotel, to w tym też chyba nie powinno być problemów.

Niemen miał rację: "Dziwny jest ten świaaat"

@Down: Tiaa, może i dla takich ludzi, tu się zgodzę.
Ach, zazdrość i zawiść jest rzeczą ludzką xP.
Potem udają, że nie wiedzą jak się pisze nazwisko.

Już wolę, żeby mi się podobała jakaś 15-letnia aktorzynka niż dwóch spasionych facetów lejących się na ringu jak debile, albo powalające talentem xxx-stars.
Poza tym, jak mówił Michał: Sam mam 15lat. Więc co w tym złego?

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 19-12-2005 o 14:31.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem