Zobacz pojedynczy post
stary 25-05-2004, 13:41   #20
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

kompilacje sprawdze bo dawno nie instalowalem a sam uzywam XP

wiesz, dla sassera czy blastera nie ma roznicy czy jest to piracki windows czy nie, wiec lepiej prowadzic profilaktyke i uaktualnic niz potem plakac gdy jakis sasser albo blaster system wykrzaczy,
to samo dotyczy wszystkich programow opowiedzialnych za bezpieczenstwo systemu (antywirus, firewall) - mniej dziur mniejsze ryzyko shakowania

niezgodze sie z toba w sprawie wykrzaczania sie produktow M$
odpowiednio skonfigurowane potrafia dzialac bardzo dlugo bez problemow, dodatkowo nalezy zwrocic uwage na fakt iz wiekszosc (ale nie wszystkie) przypadkow z wykrzaczaniem sie systemu jest zwiazana z blednie napisanymi aplikacjami

co ma granie i wykonywanie innych czynnosci na komputerze wspolnego z uaktualnieniem oprogramowania ?
to ze transfer spadnie? mozna uzyc programu ktory ograniczy transfer pobieranego pliku i wtedy nawet nie odczujemy roznicy
a jesli nie chce sie instalowac ww. programu to mozna poswiecic 15 -20 min na pobranie laty i zycie w swiadomosci kilku dziur mniej

produkty M$ maja jedna i wielka zalete w stosunku do aplikacji innych firm - zajmuja mniej pamieci
poza tym IE ma szczegolnie dla mnie wielka zalete w stosunku do Mozilli, mianowici obsluguje SMB bez problemow, a w Mozilli probowalem juz 4 razy to uruchomic i nie za bardzo mi sie udalo

i jeszcze jeden plus w strone microsoftu - udostepniaja oni licencje studentom za darmo w ramach jakiegos dziwnego projektu "microsoft for education" czy jakos tak, mozna pobrac legalna wersje windowsa (nie wiem skad bo mam oryginalna plyte) z legalnym kodem - wiem ze jest taka mozliwosc jesli jest sie studentem PW (przyslali mi na wydzialowego maila cd key) natomiast nie mam informacji na temat tego typu praktyk na innych uczelniach