Oryginalnie napisane przez Manrox
A więc pamiętajcie na przyszłość:
Druid używa "Rod"
Sorcerer używa "Wand"
Każda wand oraz rod, ma zasięg 3 kratek. Żeby nie obrywać od cyclopa, ale też żeby nie strzelać z połowy ekranu.
Ja, jako sorcerer znam tylko Wandy:
Wand of Vortex. Można używać od 7 lvla Sorcerer, wali od 7-20 (może odbiegać, ale rzadko), zabiera 2 many. Wali Elektrą (tzn. mocą tak jak HMM, tylko damage inny). Dostajemy za darmo, ale jak zgubimy, można ją kupić za 500 gp.
Wand of Dragonbreath. Można używać od 13 lvla Sorcerer, wali od 10-25 (może odbiegać), zabiera 3 many. Wali ogniem. Kosztuje 1k (1000 gp)
Wand of Plague. Można używać od 19 lvla Sorcerer. Nie znam zadawanych obrażeń, ale wydaje mi się że od 20-40. Wali trucizną, można ją kupić za 10k (10000gp). Zabiera chyba 6 many.
Wand of Cosmic Energy. Można używać od 26 lvl Sorcerer. Obrażenia od 35-55, zabiera około 6-10 many (nie wiem, nie pamiętam). Można ją kupić za 20k. Wali Elektrą.
Wand of Inferno. Można używać od 40 (albo 46) Sorcerer. Zabiera 13 many, wali po 60-70, kosztuje 40k. Można ją kupić w Edron oraz w Venore (gdzie indziej podobno nie można). Wali z explozji (obrażenia fizyczne).
Mam nadzieję że podoba wam się mój poradnik, oraz że przyda się graczom, którzy nie wiedzą czym bić. Pragnę przypomnieć, że różdżki są jednoręczne, tzn. można nosić z nimi tarczę, ale nie posiadają punktów ataku, obrony czy pancerza. Oczywiście każda ma swój wygląd. Rzadna nie zadaje obrażeń na dystans większy niż 3 kratki, nie bije paraliżem ani nie wali na obszar.
|