Zobacz pojedynczy post
stary 26-12-2005, 19:48   #12
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filthy
a jak chcesz sie włamać np. do Pentagonu nie szukając dziur w ich systemie zabezpieczen ??!! Myslisz ze oni oczekują takiego hackera z otwartymi rękami ? Oni nawet tworzą własne zabezpieczenia żeby chronić sie przed hackerami. Hacker przede wszystkim szuka dziur !
Ja pisałem o szukaniu dziur i tworzeniu zabezpieczeń, to nie musi iść w parze. Nie pisałem, że hacker nie szuka dziur (choć większość tych, których nazywamy hackerami do wykorzystywania dziur wykorzystuje exploity, sami nowych braków nie szukają. No cóż, nie wszyscy muszą być pionierami).

@Topic
Ja też chcę zabłysnąć, przynajmniej tak jak Matek Uciekaido. Niektóre firmy zatrudniają tkzw. "etycznych hakerów". Ich praca polega na zdobywaniu informacji (tak samo jak zdobywają je hackerzy), które mogłyby mu pomóc zrealizować pewnien cel. Tak więc wydzwaniają do kierownictwa w piątek o 16:50 i socjotechnikują. Starają się włamywać. Po prostu odwalają czarną robotę hackerów dla szefa, który chce sprawdzić zabezpieczenia swojej firmy. "Dlaczego w takim razie nie zatrudnia się hackera? Gościa, który coś robi, a nie gościa, który stara się naśladować zachowanie tych "lepszych"..." zapytasz. Odpowiedź jest bardzo prosta, hackerzy byliby o fortunę drożsi.
Thero jest offline