Temat: Metallica
Zobacz pojedynczy post
stary 28-12-2005, 21:45   #18
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

To może wypowiem się ja na temat Metallici... Na MM jestem znany z tego iż jestem zagorzałym fanem Metallici. Kapelę założyli w 81' roku... więc nie mówmy tu o początkach lat 90-tych. Wiadomo, że Metallica nie stworzyłą metalu tylko od samego początku swojego istnienia była innowacyjna. Wytwórnie bały się, że okażą się zupełną klapą bo grali tak "nowoczesną" muzykę jak na swoje czasy, że nitk nie wróżył im świetlanej przyszłości. Dziś mówimy, że Metallica gra Classical Heavy Metal (no... St. Anger to już nie classical ) jednak kiedy zespół powstał - mówiono iż grają thrash metal (w latach 80-tych). A teraz co do tego, która Metallica mi się bardziej podoba... Jestem zakochany i w starej i w nowej. Co rpawda nie przepadam za tymi podziałami (ak naprawdę to nie black album podzielił Metallicę na nową i starą tylko tylko Load, a w gruncie rzeczy pewien utwór znajdujący się na tej płycie pt. "Mama Said" - takie są fakty! ) ale czasem je stosuję bo mało kto kojarzy każdy album po kolei dlatego wśród laików łątwiej jest się posługiwać tymi właśnie terminami Jak to już wspomniał $corcerer Metallica poprostu cały czas rozwijała się, próbowała czegoś nowego i ciągle szła do przodu zamiast cały czas stać w miejscu i robić taką samą - monotonną muzykę co wg. mnie było iście genialnym posunięciem!
Trochę się rozpisałem - także to już wszystko ;D