Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikozzz
Każdy potrafi używać mózgu. Nie umieć używać mózgu to tak jak nie umieć używać serca - jedynie przy śmierci, a jak już powiedziałem ci którzy już umarli, niezbyt będą pisać tu posty, ale Ok. Poza tym jeśli ktoś wyzywa kogoś jest od idiotów nie robi dobrze.
|
Nie wszystkim uzywanie mozgu wychodzi najlepiej. Niektorym wychodzi tak fatalnie, ze moge stwierdzic, iz go nie maja

Oczywiscie metaforycznie.
Cytuj:
Ale czy Ty wyzywając takiego robisz dobrze?
|
Biorac pod uwage, to ze albo koles nie wroci na forum, albo przemysli swoje zachowanie to uwazam ze robie dobrze. Gdyby tak nie bylo, nie robilbym tak.
Cytuj:
Widzisz. Tak to jest, że nie każdy kto jest na tej liście jest kretynem. Każdy z nas jest inny, ale nikt nie jest gorszy...
|
Jak to nie jest gorszy? W twoim odczuciu moze, ale dla mnie nie. Wez sobie przyklad:
Koles daje na forum keylogger, okrada pare osob z ich ciezko zapracowanego sprzetu i czasem niszczy godziny ich pracy rookujac postac. Czy robi cos innego niz zwykly zlodziej czy dajmy na to wandal? Zlodziej wlamuje sie i okrada ludzi, wykreca im radia i kradnie samochody, samochody na ktore ciezko pracowali, a nie zawsze maja ubezpieczone, wiele godzin, dni, a nawet lat pracy tego czlowieka poszlo na marne. Co prawda z poziomu wartosci przedmiotow roznica jest duza pomiedzy plate setem, a nawet maluchem, ale tu chodzi o czas i zaangazowanie jakie ten czlowiek poswiecil by spelnic swoje marzenie. I wedlug ciebie ten czlowiek, ktory "hackuje" ludzi, nie jest gorszy od np. kogos kto godzinami stoi na mrozie z puszka i zbiera datki charytatywne dla kogos? Bo dla mnie jest i to bardzo. Jesli dla ciebie ci ludzie sa tyle samo warci to nie mamy o czym rozmawiac.
Niektorzy nie sa kretynami to fakt, ale duzo ich tam jest, jedni sa poprostu glupi, inni sa nieczuli na cierpienie innych i zalezy im tylko na ich samych, inni poprostu nie potrafia zachowywac sie odpowiednio na forum. Wszyscy sa zli i wszyscy dostaja swoja kare na tym forum stosowna do swojego zachowania.
Cytuj:
Ale warto stracić bezsensownie te 6 minut, dla tego czwartego...
|
Dla mnie nie warto. Wole te 6 minut sobie poswiecic. Tak jestem egoistyczny, ale w moim odczuciu pomagam takiej ilosci osob, ze moge spokojnie miec tych zbanowanych po prostu gdzies i dalej miec czyste sumienie.
Cytuj:
Praca moderatora to poświęcanie czasu. To właśnie cierpliwość jest kluczem do bycia dobrym w swoim "fachu". No ale cóż... każdy może mieć inne wyobrażenie dobrego moderatora.
|
Nawet nie wiesz jaki cierpliwy jestem. Moderowales kiedys takie forum? Watpie. Dlatego nawet nie masz pojecia, co czasami ludzie potrafia wymyslic i jak czasami potrafia doprowadzic na skraj nerwow. Ale ja akurat mam to do siebie, ze jestem spokojnym czlowiekiem, ktory reszte ludzi, ktorych nawet nie zna potrafi olac z gory na dol. Gdybym nie byl cierpliwy i spokojny, to bym juz dawno zrezygnowal z tej posady.
Myslisz ze te powody banow sa dawane w zlosci? Mylisz sie. To rutyna, daje takie powody banow i jest to juz dla mnie od dawien dawna nudne. Tak postepujemy z
najgorszymi uzytkownikami. Widze ze bardzo malo wiesz o naszym sposobie moderowania.
Cytuj:
To chyba w Twojej rzeczywistości... W świecie doskonałym nieżyjemy, ale nie zgadzam się że większośc ludzi to kretyni, a na pewno nie totalni ;S
|
Kazdy ma swoje zdanie
Cytuj:
Prosty przyklad:
Koleś daje temat: "Pomocy plx" i nie wie jak np. włączyć Tibicam. Lepiej - dać mu bana i nazwać idiotą czy pomóc? Jeśli dasz mu bana to nikt nie będzie zadowolony, a jeśli powiesz jak to zrobić i napiszesz żeby poprawnie tytulował temat, bardziej dbał o ortografię (oczywiście nie ostrym textem, gdzie te robaczki co zjadły Ci mózg i słownik) to obydwoje będziecie zadowoleni - Ty że mu pomogłeś i go nauczyłeś czegoś, a on poznał rozwiązanie swojego problemu.
|
I ten przyklad tylko potwierdza, ze masz praktycznie zerowe pojecie o naszym sposobie moderacji(tak jak 99% ludzi, ktorzy zarzucaja temu systemowi cos).
My za takie cos nie dajemy banow, oj nie. User za taki temat dostalby 3 do 6 punktow ostrzezenia - 3 za tytul tematu "pomocy" i 3 za zadanie pytania na ktore odpowiedz juz padla.
Taki czlowiek nie zostanie przez nas nazwany totalnym kretynem. On moze nie wiedziec ze trzeba szukac na forum. Po takim ostrzezeniu sie tego nauczy juz. Zeby zostac przez nas zwyzywanym naprawde trzeba sobie zasluzyc. Takie wyroznienia naleza sie, za naprawde wybitne przejawy kretynizmu na forum. No bo moze mi nie powiesz, ze koles ktory zaklada temat o tresci "czemu psy nie podcierajaol sie papierem toaletowym" nie jest idiota. Madrzy ludzie tak nie postepuja. A ja nie mam czasu zeby mu tlumaczyc dlaczego postapil zle, od tego sa rodzice, ktorzy go wychowywali.
Cytuj:
Nie każdy kto złamie regulamin tego forum jest idiotą. Nie chcesz idiotów? Jedź do Media-Markt  Zresztą ban to ban, często się należy, ale nazywanie kogoś idiotą etc. to chyba lekka przesada?
|
Tak nie kazdy jest idiota, dlatego jak napisalem mamy system ostrzezen i naprawde ciezko ludzie musza pracowac zeby zostac nazwanym idiota na forum. I czemu to przesada? Mowie po raz kolejny, kazdy z tych ludzi ktorzy zostali tak nazwani zasluzyl sobie na to. Skoro oni nie potrafia sie opamietac i pomyslec chwile, skoro oni nie potrafia pomyslec o innych zanim podloza keyleggera to dobrze im tak. Niech sie rozplacza, niech wiedza ze sa nikim, niech poczuja, ze
my ich tu nie chcemy. I o to wlasnie nam chodzi.
Cytuj:
Nazwany idiotą raczej nie zechce wrócić na to forum, ale Ok.
|
I wlasnie o to nam chodzi. Bo kretynow tu nie chcemy. Wole miec 100 userow na odpowiednim poziomie niz 100 000 idotow. I tu przyznajesz mi racej, ze ten sposob jest dobry - chcemy sie ich pozbyc i to dziala.
Cytuj:
Poza tym jesli ktos popelnil blad to lepiej mu to spokojnie wytlumaczyc niz nazwac idiota, osmieszyc i zbanowac.
|
Od tego jest system ostrzezen.
Cytuj:
Jeśli chcesz się pozbyć ludzi z forum - owszem.
|
Ludzi nie, idiotow tak.
Cytuj:
Nie znam się na tych wszystkich skryptach, mam zaledwie 14 lat.
|
I wlasnie dlatego radzilbym doedukowac sie zanim zaczniesz komus zarzucac, ze cos zle robi. Pokazales mi ze masz znikome pojecie o naszym systemie moderacji, licze na to, ze po moim poscie zrozumiesz ze my tacy zli nie jestesmy i zeby zostac "forumowym idiota" trzeba na to zapracowac.
Cytuj:
Użytkowników tyle nie zdobędę bo wy byliście pierwsi i do was wszystcy biją drzwami i oknami, ponadto macie domenę pl.
|
Odkad swiat sie ogranicza do tibii? Kto wie co bedziesz robil w przyszlosci.
Jakby mi w wieku 14 lat ktos powiedzial ze za 5 lat bede drugim adminem najwiekszej polskiej strony o tibii i bede mial wlasna firme to bym go wysmial
Cytuj:
Ale jesli bym mial, to raczej bym robil jak mowisz 
|
Ciesze sie, ze to zrozumiales