Zobacz pojedynczy post
stary 29-12-2005, 15:41   #7
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Platonikus
Otoz dla twojej wiadomosci to nie sa oszczerstwa. A dowody mam hmm Problem jest tylko w tym ze nie kazdy chce wierzyc w to... Spox rozumiem twoja pozycje w koncu jestescie w jednym teamie i normalne jest to ze go bronisz ... Otoz nasz wspanialy Besen gral kiedys taka postacia na Celesta "Yvo" wraz z kolega.... <sam sie przyznal-oczywisice ze nie mi ale np. Bomawowi> Potem jak mu sie ta postac znudzila sprzedal ja chyba na levelu 108 (od tego czasu postac ta miala kilku wlasicicieli) <nowy wlasciciciel sam do mnie napisal ze kupil ta postac hmm chyba chcial sie pochwalic [ale do niego nic nie mam]> Wiec jesli nie masz dowodow na to ze Besen tego NIE zrobil to radzil bym zachowac swoja ocene dla siebie.
<Sarkazm mode=on>
Guido gral kiedys z kolega z bloku, ale nie przyznaja sie do tego, wogole sprzedali postac i kozacza.
<Sarkazm mode=off>

Zrozum - twoje zeznanie, nie jest dowodem. Gdyby bylo to moglbys mu bana zalatwic, a z tego co wiem to on nie ma bana za dzielenie
Tak jak mowilem - Besn jest dobrym graczem, nie szkodzi za wiele, wiem ze kiedys troche przesadzal z lurowaniem na celescie, ale jest masa gorszych ludzi. Na forum nie mam do niego zastrzezen, a z racji ze to jest forum o tibii, a nie tibia i nie jestem gmem to nie mam za co go karac ani pietnowac. Tutaj sie dobrze spisuje.

Cytuj:
A gdzie tutaj milosc?
Nie bede milowal ludzi, ktorzy mnie nie szanuja. Ktorzy lekcewaza regulamin nad ktorym sporo pracowalismy, to jest dla mnie obraza i nie bede ich jeszcze chwalil za to.

Cytuj:
Odnosnie powodow mozecie pisac powody ale jakies NORMALNE radzil bym zrobic moderat. funkcje wyboru powodu skasowania podobnie jak GM'i przy banowaniu ludzi. Zmniejszy to ilosc obrazliwych powodow skierowanych w 10 lub 13 latkow ktorzy dopiera w kraczaja w ten wielki <jakim jest twoje forum [sam przyzlales]> swiat
Odnosnie powodow banow i kasacji postow, napisalem juz wszystko co bylo do napisania w tym temacie. Poczytaj sobie - moze zrozumiesz. Jakbys mial do czynienia z takimi ludzmi jak ja, tez bys tak postepowal.

Cytuj:
[b] hmm tak nie podoba mi sie i to nawet bardzo ten przycisk jest uzywany przezemnie czesciej niz ci sie wydaje. Odnosnie plakania eh no jest normalne ze za krytyka nikt nie placze problem w tym ze trzeba czasem ja przyjac widac probojesz sie bronic, twoje prawo.
Krotyke przyjmuje, rzadko sie to zdaza, bo rzadko komus udaje sie mnie tak skrytykowac, zebym go nie "wysmial". Zeby mnie krytykowac potrzeba argumentow, dowodow, wiedzy i doswiadczenia w danej kwestji. Inaczej skonczy sie tak jak wielu ludzi takich jak Ty... Nie masz argumentow, nie masz dowodow(patrz odpowiedz na pierwszy cytat), nie masz wiedzy(uznajesz, ze moj nick zasluguje na namelocka, tymczasem tak nie jest) ani nie masz doswiadczenia w moderowaniu takiego duzego forum. Dlatego twoja krytyka mnie nie obchodzi. Nie masz odpowiedniego zaplecza do krytykowania mnie i podwazania moich decyzji.

Cytuj:
A i informacja do pozostalych uzytk. np. bosman i ktos tam jeszcze jakis nobek byl... To nie jest klutnia ... Wyrazam swoja opinie podobnie do Omadera... spox nikt przez to nie umrze
Kazdy ma prawo do wyrazania swoich opini na tym forum, o ile zachowuje odpowiedni poziom kultury i nie lamie regulaminu.

Cytuj:
Prosze czytaj ze zrozumieniem i interpretuj ze zrozumieniem. Jestem polakiem naszczescie nie w Tej garstce ktora wskazalem .... Istnieje wiele garstek i o to mi chodzilo. Odnosnie innosci u mnie podobnie tez jestem inny dlatego jestem dumny z tego, i dlatego tez m.in. pisze tego posta. Ale widzisz nawet teraz napisales "Idioci" <Mowisz o swoich uzytkownikach o osobach kupujacych pace itp.> nie mogl bys byc dla nich bardziej milszy? Nawet jesli to prawda. I to byl wlasnie ten problem Badzcie mili nie zaleznie od sytuacji.
Dla moich klientow jestem mily, bo ich szanuje, tak samo jak oni szanuja mnie. Zamawiajac u mnie okazuja mi zaufanie co do swojego konta i pieniedzy. I za to ich szanuje.
A innych? Tych co banuje, upominam i kasuje posty, tez szanuje jako ludzi, ale do pewnego stopnia. Bo gdy ktos lamie regulamin, tak jak wczesniej napisalem, okazuje mi brak szacunku, wiec czemu ja mam miec szacunek dla niego, skoro on nie ma dla mnie?

Cytuj:
Odnosnie tego przyslowia to tyczylo sie ono wszystkich...Wiec takze i ciebie. I ono jak najbardziej pasuje do tej sytuacji. <jesli jednak masz jakis dylemat przeczytaj jeszcze raz je, i prosze nie osmieszaj sie>
Jedyna osoba, ktora sie tu osmiesza jestes ty. Tak jak napisalem - nie masz dowodow, nie masz argumentow, nie masz wiedzy i nie masz doswiadczenia(mowie ciagle o zakresie tego co mi zarzucales), dlatego wlasnie ty sie osmieszasz. Co do tego przyslowia do dobrze je znam, ale dalej twierdze, ze nie pasuje do mnie i tego tematu. Owszem mam wiele "belek", ale zadna z nich nie byla poruszana w tym temacie. Dlatego uwazam, ze co do mnie, to przyslowie jak najbardziej tutaj nie pasuje.

Cytuj:
Musze cie zmartwic ta twoja rada byla ogloszeniem.... ale mniejsza z tym.
W tym momencie, skoro uwazasz ze zlamalem regulamin w punkcie o ogloszeniach reklamowych jako senior tutor masz obowiazek zglosic mojego posta do moderacji. Nie zrobiles tego, wiec nie spelniasz wiernie zadan senior tutora. Skoro jestes przeswiadczony o tym, ze to bylo ogloszenie - trzeba bylo to zglosic. Tworcy zasad tibii, o ktorych zlamanie mnie oskarzasz osadziliby czy tego dokonalem.

Cytuj:
Czyzbym zauwazyl ze ktos jest NIETYKALNY? Nie zamierzam drazyc tego tematu ale pamietaj ze nawet GM'ow wyrzucaja za zlamanie zasad.
Pokaz mi gdzie napisalem, ze jestem nietykalny. Czekam. Tak samo jak czekam na te dowody w sprawie Besna.
Widze, ze slabo u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem. Napisalem przeciez wyraznie, ze moj nick nie lamie zasad Tibii, gdyz zasada co do tytulow typu "dr" zostala wprowadzona na dlugo po tym gdy stworzylem postac "Dr. Omader".
Ile razy mam to ci tlumaczyc? Nie twierdze, ze jestem nietykalny bo tak nie jest. Twierdze tylko, ze nawet jakby mi ktos dal namelocka, skoro twierdzisz ze lamie zasady Tibii to tego namelocka by zdjeto, bo bylbym w stanie sie wytlumaczyc z tego. Nie jestem pewien, ale GM chyba nie widzi kiedy postac zostala stworzona, dlatego moge dostac namelocka od zwyklego GMa, ale po napisaniu maila, albo uzyciu opcji skargi na bana ten namelock bylby zdjety przez pracownika dzialu Custom Support, gdyz nie lamie zasad Tibii.

Cytuj:
Odnosnie CipSoftu i brania osob do pomocy ... To w przeciwienstwie do ciebie robie to ZA DARMO. I mam prawo do popelniana bledow. Wiesz to ze codziennie kupujesz xx pacow od nich dla ludzi to nie oznacza ze bedzie tak zawsze. To nie jest grozba tylko rada. Radzil bym pomyslec nad cenami.
ROTFL! Teraz mnie rozbroiles. Zgodnie z tym co napisales, dostaje pieniadze za wspoltworzenie tej strony, a to nie jest prawda. Dostaje pieniadze za zamawianie premium account, a to ma malo wspolnego z praca na forum i stronie.
Wiesz ile godzin poswiecilem tej stronie? Wiesz ilu ludziom dzieki niej posrednio i bezposrednio pomoglem? Nie wyobrazasz sobie nawet. I to wszystko uczynilem za darmo i dalej to czynie.

Cytuj:
Wiesz to samo mogl bym opwiedziec o tobie. Ale zachowam swoje zdanie z godnie z zasadami moralnymi ktore przestrzegam.
Ty dalej nie rozumiesz. Moglbys to powiedziec, gdybys mial: argumenty, dowody, doswiadczenie i wiedze, a nie masz zadnego z powyzszych. Ja gdy krytykuje ludzi, mam takie zaplecze, ja gdy krytykuje kogos za cos mam wiedze na dany temat, mam doswiadczenie o tym, gdy tego nie mam - nie mam tez podstawy by kogos krytykowac.
Ty zaczales mnie oskarzac o rozne rzeczy, podwazac moj autorytet i nie przedstawiles ani jednego argumentu. Nie mozesz tego zrozumiec?

Cytuj:
Btw. Kilka slow krytyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo mam nadzieje ze wyciagniesz odpowiednie wnioski...
Nie wyciagam wnioskow, z krytki czlowieka, ktory nie ma doswiadczenia, wiedzy, argumentow z danego zakresu.

Cytuj:
i ze nie zamiezasz kontynuowac tej rozmowy.
Nie zostawie tak sobie kogos, kto podwaza moj autorytet.

Cytuj:
Zawsze mam nastawienie pokojowe. A wiec Peace z wami.
Ja tez. Bronie swojego zdania, tylko robie to przy uzyciu argumentow.
Dr. Omader jest offline