Hmn.. tak sobie czytam ten topic i czytam..
Oprócz tego, że na mych ustach maluje się uśmiech, gdy wertuję każdy wers tego co było tu napisane (tak, dosłownie każdy – najdrobniejszy, jeśli ktoś nie wierzy, to może uwierzy, jak powiem, że całe „Nad Niemnem” wraz ze wszystkimi opisami byłam w stanie przeczytać

)
a więc na początek muszę wytłumaczyć komuś coś, czego widać nie pojął
drogi
Kant’cie rozwieję twe domysły
otóż moderator i administrator to użytkownik forum, każdy z nich z osobna jest użytkownikiem, każdy z nich jest człowiekiem osobą, która udziela się na forum pod danym nickiem
a to, że mają takie pozycje świadczy jedynie o nadanych im prawach i obowiązkach jakie od nich się oczekuje, a są nimi takie oto funkcje:
administrator – jest technikiem, on dba o całe forum, o to by nie było na nim żadnych błędów, o jego wygląd przede wszystkim, jak i o porządek, pod jego jurysdykcją są moderatorowie
moderator – ma za zadanie dbanie o porządek na forum, o to, by regulamin był przestrzegany, by nikt nie zaśmiecał forum i by nikt nikogo nie obrażał ani nie wszczynał kłótni – jest stróżem
każdy z nich musi poświęcić sporo swego czasu by robić to, co zostało im wskazane do robienia i nikt ich za to nie wyręczy, gdyż nie każdy jest zdolny do tych funkcji
czemu więc twierdzisz, że nie mają oni żadnych praw przysługujących zwykłym użytkownikom? Czyżby byli ‘botami'?
nie oczekuj, że sami złamią regulamin, w którym wyraźnie chyba było napisane o ‘nie zakładaniu drugiego konta’
teraz mam parę pytań to
Platonikus’a
czemu nakazujesz Dromowi wypowiadanie się tylko do moderatorów? Czyżby jego wolność słowa była w jakiś sposób ograniczona? Czy i on nie może włączyć się w jakąś dysputę, tylko dlatego, że jest administratorem? Czemu ludzie są tacy zawistni, że gdy ktoś ma jakąś pozycje gdzieś, to muszą go zgnoić
na jakiej podstawie twierdzisz, że jego kolega sharuje, a jemu zabraniasz go bronić?
Dlatego, że on nie ma dowodów, nie może stanąć po jego stronie, ale za to ty TAKŻE ich nie posiadając dopuszczasz się gnojenia go? (wybacz, ale nie podając odpowiednich dowodów nie udowodnisz, że je posiadasz)
Czyżbyś był jednostką uprzywilejowaną? Ja myślałam, że żyjemy w wolnym kraju, a człowiek z założenia rodzi się ‘równy’
Rozpoczynasz offtopic – nawiązujesz do ich pracy na forum, czemu się nie wypowiesz na jej temat w odpowiednim do tego miejscu? Czyżbyś szukał jak najwięcej powodów, by pokazać swe racje, nawet jeśli to coś w ogóle nie jest z nimi związane?
Mam pytanie – jakie w ogóle są twoje racje, gdyż coś mi na samym początku musiało uciec, choć tekst mam nadal przed oczyma pisząc te słowa
Drom, z tego co widziałam napisał ci swoje powody, dla których on i moderatorzy przyjęli ten sposób pracy na forum, a nawet nie musiał – mógł cię odesłać do odpowiedniego tematu i kazać przestać offtopikować
Wykazał się cierpliwością w tym przypadku
Cały problem polega na tym, że oni dawali przykład i dają, lecz niestety niewiele osób z nich go bierze
Powiem ci z własnego doświadczenia – ze mną jakoś nikt tak jak z tobą nie dyskutował, a krytykuję sporo osób i to za ich najmniejsze przewinienia – nawet moderatorzy i admini tego forum ode mnie nie są wolni
Z tego chyba wynika, że twoja ‘krytyka’ okazała się nie słuszna, choć ja bym tego nie nazwała krytyką, to co przedstawiłeś było raczej próbą wymuszenia swych racji
Choć zrobiłeś to na jako takim wysokim poziomie, to jeszcze ci trochę brakuje – gdyż popełniasz drobne błędy w tej dziedzinie

może za parę lat przekonasz kogoś o dość silnym charakterze, lecz teraz jeszcze na to za wcześnie
Dam ci pewną radę – jeśli wchodzisz z kimś w dysputę, uważaj na każde słowo i każde sformułowane zdanie, gdyż może ono zostać opacznie odebrane, bądź wykorzystane przeciw tobie – ale bez jakichkolwiek argumentów to się i tak nie powiedzie
Ja nie potrafię być miła dla kogoś, kto mną gardzi, uważa za śmiecia, którym można pomiatać bądź kogoś, kto będzie tańczył jak mu się zagra – w takich przypadkach ostro pojadę po takiej osobie i miła na pewno nie będę, jeśli jest to jedyny sposób wyperswadowania takiej osobie jak się zachowuje to będę tak czynić. Tak samo tutaj traktowani są ci, którzy wyraźnie łamią regulamin i nie wykazują chęci do poprawy. Tak są traktowani ci, którzy zdają się dla zwykłej kpiny rejestrować się na tym forum i utrudniają specjalnie, z premedytacją życie innym. Dlatego właśnie nie można być miłym dla każdego, niezależnie w jakiej będzie sytuacji.
Zwrócę ci uwagę, że prowokujesz swego rozmówcę. To co tu widzę nie w pełni jest moralne, zwłaszcza że piszesz o czymś czego nie reprezentujesz w pełni.
Każesz komuś wyciągać wnioski, a sam jesteś ślepy na to co się do ciebie pisze – tak więc mam nadzieję, że to co napisałam będzie wystarczająco zrozumiałe.
Piszesz, że jesteś taki spojony – a widać, że noszą cię powoli emocje i już nie panujesz nad tym co piszesz – piszesz, że Drom cię obraża, a sam robisz dosłownie to samo i to ty go prowokujesz do tego (wiem co to prowokacja bardzo dobrze – sama stosuję, więc znam się na tym)
Wypowiedzi Drom’a nie wnoszą niczego nowego, gdyż zauważ, że on cały czas się powtarza, to wszystko już gdzieś było zapisane, ale skoro nie satysfakcjonują cię, choć według mnie było tam wszystko.. to znaczy, że to nie on ma jakieś problemy ze zrozumieniem czegoś.
Cytuj:
Dlatego moja propozycja byla taka azebys moze pietnowal wszystkich nawet moderatorow
|
znaczy się, przegapiłam coś, albo nie jesteś w stanie poprawnie formułować swych myśli
jeśli więc takie było przesłanie, to czemu tego na początku nie wyjaśniłeś, a nawet nie napisałeś w tej formie? Czemu to pielęgnowałeś..
Z tego co napisaleś – wszyscy się mylą tylko ty masz rację; nikt nie jest w stanie zrozumieć tego co piszesz, więc powinni przesiedzieć nad tym i przewertować to kilka razy, bo to oni są winni, a nie ma tu nic z twojej winy
TROCHĘ SAMOKRYTYCYZMU!
Jeśli piszesz, że kończysz dysputę – to ją zakończ
Drom – a ty co? odpowiadasz na wszystkie te argumenty i rozwlekasz offtopa? Nawet z łaski swojej podzielić topika nie możesz, tylko tu to jest pielęgnowane? Daj przykład innym – chociaż porządku, zamykaj temat, choćby brutalnie, ale nie rozwlekaj go, nawet jeśli twój rozmówca tego chce! Skieruj go tam, gdzie będzie mógł sobie popisać – może w twórczości sprawdzi swe powołanie, ale nie pisać rozwlekłych postów na kilka stron, które mnie zmuszają do rozwlekłych postów! XD
Scorc – ty też dajesz się ponieść.. na swój sposób też dałeś się podejść i rozwlekasz to! Następnym razem proszę krótko i zwięźle i obydwu odesłać w jakieś ustronne miejsce, do nowego topika! Uspokajać bądź wyciszać! Obu!
Spokój dzieci XD bo jak ja się włączę do tego to będzie płacz i zgrzytanie zębów..
d.Taube