Może i nie jestem zbyt światłą i potrafiącą pisać długie, kwieciste wywody osobą, ale cholera jasna, co ma piernik do wiatraka?
Dlaczego kogoś interesuje moderator X, ktory ma postac Y i ją dzieli z kimś skoro nie jest o tym wspomniane w żadnym miejscu na forum, że w ogole taka postac posiada? Co śmieszniejsze, owy moderator X, moderuje dział 'Grafiki', który leży od tibii jakieś 5,5km dalej. Czy gdybym wiedziała, że jakikolwiek użytkownik dzieli postac, ale nie pisze o tym na forum, a nawet sie na tym forum nie odzywa tylko przeglada tematy, musialabym mu wlepic bana? Za co?
Druga rzecz to te powody usunięć. One zależą od kontekstu tego, co w owym temacie było napisane, a to wie tylko moderator i autor tematu. Po co komu innemu o tym wiedzieć? Często kasuje post nie dając nikomu punktów karnych (nawet jezeli sie nalezaly), tylko uwzgledniam w powodzie co jest nie tak. Informacja ta jest dla autora. Tylko i wyłącznie. Po cholere maja sie tym inni interesowac?
Polak... Polak... babka Niemka, dziadek Węgier, babka Rosjanka, dziadek Szwed... Ja tu jestem czystym przypadkiem. Tak, nie jestem patriotką, bo uważam że każdy naród jest taki a nie inny i tylko bogowie wiedzą dlaczego je tak poukladali na mapie, a nie inaczej.
A garstka? To brzmi jakby garstka Polakow byla zupelnie czyms innym niz garstka Kogokolwiek_innego.
Przykład? Osobiscie do tego podchodzac - nie, nie daje przykładu. Staram sie byc jak najlepsza osoba, wykonywac swoje obowiazki najlepiej i grać fair. To czy wezmą ze mnie przykład, to inna sprawa. W Tibii miałam jedną jedyną postać. Mialam okazje byc 'udzielaczem pomocy w sprawach blahych', ale z funkcji zrezygnowalam z powodu braku czasu. Wszystkie swoje belki widze i pokazuje je innym, zeby swoich drzazg nie zahodowali do takich rozmiarow.
I tak na koniec, bo już mi ciśnienie skoczyło, a mam chore serce:
Po cholere ten temat skoro takie rzeczy zalatwia sie na osobnosci? Odrobiny honoru, czy co to wzniosłego tam jest.
Chcesz tu komuś publicznie wygarnąć dla lepszego efektu? Pokazać, że jakaś rewolucje chcesz zapoczątkować? Lepszą rewolucję nam tu użytkownik 'slonik' pewnego czasu zapewnił.
Na temat reszty dyskusji się nie wypowiadam, bo sam wstęp mnie rozłożył na łopatki.
Podpisuję się pod tym ja, Tanatess - niezbyt światła, kiepska oratorka ze wsi, która na szczęście trzeźwo myśli.
|