Zobacz pojedynczy post
stary 31-12-2005, 00:07   #19
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Jezeli bylaby to historia np. pierwszych ludzi na kontynencie, poznawania wszystkich jego zakatkow, odkrywania i eksploatowania nowych terenow, powstawanie miast, konflikty miedzy ich wladcami, wojny itd, wszystko napisane przez dobrego autora/autorow - jestem za... Jednak jezeli mialby to byc kolejny zbior mitow jak to bogowie tworzyli tibie, to ja dziekuje za takie cos...

Swiat tibii, wbrew temu co wiele osob sadzi nie ogranicza sie jedynie do expienia, skillowania i zdobywania coraz wiekszej ilosci gp. Wielkie mozliwosci daja potencjalnemu autorowi takiej powiesci ogromne ilosci legend tibijskich, jak Bazyliszek, Warlord Sword, Mino Mag na Rooku itd, oraz to ze cala historia "prawdziwego" powstania tibijskiej cywilizacji jest praktycznie nieznana. Znamy tylko jej nieliczne fragmenty, jak walka wojowniczek z Carlin, proba podbicia Rookgardu przez minotaury, walka dwarfow z minotaurami. Nie wiemy jednak kiedy, jak i dlaczego do tego doszlo... Jezeli ktos potrafilby to wszystko odpowiednio wykozystac, stworzenie takiej powiesci jest mozliwe...

Podsumowujac, mysle ze jezeli ktos zabral by sie za to w odpowiedni sposob, moglaby powstac calkiem ciekawa historia. Jest jednak jeden minus... skoro stworzono by taka opowiesc, tibia stracilaby swoj tajemniczy klimat, wszystkie domysly na temat mitycznych questow i przedmiotow odeszly by bezpowrotnie... Dlatego tez, ja jestem raczej na NIE. Choc z drugiej strony moglo by to byc dosc ciekawe, poznac cala historie Tibii, znalezc wyjasnienie na wszystkie nurtujace pytania... No coz, narazie mozemy sobie tylko pogdybac na ten temat, bo nie zapowiada sie na to zeby taka ksiazka miala powstac

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem