Cytuj:
Staraj się używać broni o najsilniejszym ataku (katana), i z kategorii (sword, club, axe) której będziesz używał na mainie (głównym kontynencie).
|
Lol, bezsens. Na rooku zawsze uzywalem katany, bo jest to bron najlepsza, a po wyjsciu na main i tak od razu przenosilem sie na axy, bo sa lepsze od swordow i kupowalem orcisha, a z hand axem skilujac z trolami od 10 axa robilem w jakies 4-5 minut takie skille jakie zrobilem podczas calej gry na rooku swordami.

A mam tez chara rookstayera i walcze swordami i zeby zrobic skill z 19 sword na 20 to potrzebowalem do tego z 20 godzin, a na mainie zeby zrobic z 10 na 20 to wystarczy z 7 minut albo 8.

Wiec to nie ma znaczenia z jakiej kategorii bronia sie walczy na rooku, bo i tak na mainie zaczynasz gre od zera praktycznie bo te skile z rooka to nic.
Cytuj:
nieopłacalne jest (moim zdaniem)kupywać katanę i chain armora na rooku
|
A kto ci powiedzial ze masz to kupowac? Pewnie ze kupowac sie nie oplaca, bo to sie zdobywa w latwych questach.
Cytuj:
gdyż na mainie można katene znaleźć nawet w depo
|
Wow, ale bajer, idz na roty i jest ich tam od groma.
Cytuj:
Zainwestuj w Guardian Shield oraz Knight Axe/Fire Sword
|
Generalna zasada - najpierw kupuj bron, pozniej shield, pozniej armor, pozniej reszte eq.
Cytuj:
GHOUL-Bij od czasu do czasu, nawet na 15 levelu. Jeżeli masz 70/70, to możesz po dwa. Loot nie jest zachęcający, ale 85 expa... Tylko trochę trudniej go zabić od Dwarf Soldiera, bo ten się leczy i wysysa życie.
|
Latwiej, uwierz mi.
Cytuj:
Jeżeli idziesz na slima, nie zapomnij wziąć ze sobą UH'a (Ultimate Healing Rune).
|
UHy nalezy nosic zawsze, chocby na wypadek pk, zeby do dp zdazyc przed dedem.
Cytuj:
MINOTAUR GUARD-Tutaj wprowadzam nowe ograniczenie levelowe. Od 18 do 20 poziomu.
|
Wszystko zalezy od skilli, lvl ma tutaj minimalne znaczenie bowiem mino guard wali na tyle slabo ze mozna spokojnie sie uhac na redzie.
Cytuj:
I bierz ze sobą UHy na wszelki wypadek.
|
Na dwarf guardy sie bierze zawsze a nie na wszelki wypadek jesli chcesz na nich expic i huntowac.
Cytuj:
DRAGON-w przypływach gigantycznej odwagi (i głupoty ;p) możesz się wybrać od czasu do czasu.
|
Spokojnie, powyzej 20 lvla i na skilach 75/75 to wrecz drag nic nie bierze a fire wave latwo wyeliminowac stojac na skos. Wbrew pozorom drag to latwy potwor do zabijania.
Cytuj:
Larva-dobre to expienia, bo jest ich bardzo dużo. Tylko uwaga na grupy.
|
Lol, taki lvl, skille i eq i sie bac grupy larv? Przeciez nawet 8 larv na raz niewiele zrobi.
Cytuj:
Eq: E plate, Golden Legs, Crusader Helmet, Boots of Haste, Giant Sword/Dragon Lance/War Hammer.
|
Lol crusader helmet to powinno sie miec ale na 20 lvlu.

A bron to chyba sov/sca co nie?
Cytuj:
Kiedy idziesz z kolegami na hunt, dziel się lootem w postaci kasy, ale staraj się ukrywać itemy.
|
Chyba oczywiste ze loot blokera, i po co tu ukrywac? Jeszcze przed kumplami czesto z rl mam ukrywac itemy?! Noob plax?!
Cytuj:
Mi sie ten poradnik jakos niepodoba, moze to dla tego ze nieznam zadnej osoby ktorej chcialo by sie siedziec godzinami nad skilami takimi jak podales
|
Tibia.com->statistics->axe/sword/club fighting->i juz masz takie osoby na kazdym swiecie.